Policija Lielbritānijā apcietina vecākus, kuri bija trenējuši savu sešgadīgo dēlu vērtīga pulksteņa zādzībai (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilijs Para un Marta Para-Bloja.
Ilijs Para un Marta Para-Bloja. Foto: Facebook/Police Alerts UK & News reports

Ilijs Para un Marta Para-Bloja no Rumānijas apzaga luksuspreču veikalu "Harrods" Lielbritānijā - pāris nozadzis 75 tūkstošus eiro vērtu 18 karātu rozā zelta pulksteni, zādzībā iesaistot arī savu sešus gadus veco dēlu, vēsta portāls "Lad Bible".

Piecas dienas pirms zādzības, Para un Para-Bloja ieradās "Harrods" veikalā un nofotografēja kāroto "Royal Oak Offshore" 18 karātu rozā zelta pulksteni, lai izveidotu ticamu repliku.

Vēlāk pāris veikalā atgriezās ar savu sešgadīgo dēlu. Apsūdzētājs tiesā skaidroja notikušo: "Viņi apgalvoja, ka nevēlas nevienu citu kā tikai “Royal Oak Offshore” rozā zelta pulksteni.

Kamēr konsultante aiznesa pārējos pulksteņus un novietoja tos atpakaļ vitrīnā, Para noņēma īsto pulksteni un apmainīja to ar viltojumu, kas bija paslēpts viņa bērna mēteļa kapucē.

Vīrietis nekavējoties novietoja pulksteņa repliku uz apskates plāksnes. Para-Bloja tikmēr pārvietoja pulksteņus, kas bija palikuši uz plāksnes, lai radītu iespaidu, ka viņi joprojām turpina izvēlēties."

Zagļi apgalvoja, ka viņiem nepieciešams laiks, lai padomātu, un kļuva aizkaitināti, kad viņiem palūdza norādīt kontaktinformāciju. Konsultantei nebija ne jausmas par notiekošo, taču nākamajā dienā viņas kolēģis pamanīja, ka viltojumam ir atšķirusies ciparnīca, kā arī tam nebija sērijas numura.

Par notikušo informētas varas iestādes un pēc dažām dienām zagļu pāri Lielbritānijas pilsētas Duvras ostā aizturēja policija - Param uz rokas bija nozagtais pulkstenis. Para un Para-Bloja jau bija paspējuši atbrīvot savu Londonas dzīvokli.

Abu advokāte Ioana Nedelku sacīja tiesai, ka Para-Bloja aizturēšanas laikā bija stāvoklī un cietumā piedzīvoja spontāno abortu, kas sagādāja sievietei lielas ciešanas.

“Saprotu, ka sievietei vairākas dienas bija sāpes un viņu ārstēja cietuma darbinieki, iedodot paracetamolu. Viņai kopā ar otru apsūdzēto ir sešus gadus vecs bērns.

Šobrīd zēns ir savas 18 gadus vecās māsas apgādībā Rumānijā. Meitene mācās pēdējā vidusskolas klasē un gatavojas iestājeksāmeniem universitātē, tādēļ viņa ir ļoti aizņemta un nav gatava uzņemties rūpes par bērnu,” skaidroja advokāte.

Para vectēvam, kurš nesen nomira, bija nepieciešama dārga operācija, kuru viņi nevarēja atļauties, tādēļ pāris nozaga vērtīgo pulksteni, lai spētu par to samaksāt.

Vīrietis nožēlo savas sievas un dēla iesaistīšanu, kā arī vaino sevi sievas apcietinājumā un mazuļa zaudējumā.

"Jūs bijāt daļa no smalki, labi izplānota un pārdroša plāna nozagt dārgu pulksteni, izmantojot savu sešgadīgo bērnu kā galveno nozieguma daļu," sacīja tiesnesis Maikls Grīvs tiesas prāvas laikā.

Abi atzinās zādzībā. Para ieslodzījumā pavadīs 18 mēnešus, bet Para-Bloja - astoņus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu