Mīlestībai "jūra līdz ceļiem"! Vīrietis Skotijā uz ūdens motocikla dodas pie draudzenes, pārkāpjot Covid-19 ierobežojumus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Justin Heap/Unsplash

Deils Maklaflans no Skotijas tika apcietināts uz mēnesi par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu. Vīrietis šķērsojis jūras teritoriju ar ūdens motociklu, lai dotos no Skotijas uz Menas salas ziemeļiem, kur dzīvo viņa draudzene, ziņo raidsabiedrība BBC.

Pēc prokuroru teiktā, Maklaflins bija gaidījis, ka viņš ceļā pavadīs aptuveni 40 minūtes, tā vietā viņa brauciens izvērtās četru ar pusi stundu ilgs.

Šobrīd Menas salā drīkst iebraukt tikai tās iedzīvotāji, kā arī tie, kuriem dota īpaša atļauja. Septembrī uz četrām nedēļām Maklaflinam tika dota atļauja strādāt uz salas. Vīrietis ievēroja 14 dienu pašizolāciju, lai vēlāk satiktos ar savu draudzeni un pavadītu laiku kopā. Strādnieks centās iegūt atkārtotu atļauju, taču tiesa prasību noraidīja.

Prokurori sacīja, ka Maklaflins iegādājās ūdens motociklu un devās aptuveni 40 kilometru garā ceļā. Kad vīrietis ieradās Menas salā, viņam nācās iet ar kājām papildu 25 kilometrus līdz mīļotās dzīvesvietai Duglasas pilsētā. Abi satikās un devās izbaudīt nakts dzīvi uz diviem pārpildītiem klubiem.

Kad Maklaflins ieradās uz salas, viņš policijai norādīja savas draudzenes adresi. Pēc identifikācijas pārbaudes policija svētdienas rītā vīrieti arestēja. Draudzene gan tiesai teica, ka, viņasprāt, vīrietis jau vairākas nedēļas strādā uz salas.

Maklaflina advokāts tiesā apgalvoja, ka vīrietis cieš no depresijas, tādēļ atšķirtība no mīļotās sievietes ir padarījusi viņa veselības situāciju sliktāku.

Tiesnesis sacīja, ka Maklaflins ar savu rīcību apdraudēja sabiedrību, tīši un ar nodomu mēģinot apiet ierobežojumus. Tiesnesis arī piebilda, ka vīrieša rūpīgi izstrādātais plāns pakļāva lielam riskam arī viņu pašu.

Valdība apsver iespēju uz kādu laiku palielināt ierobežojumus uz salas robežas. Kāds valdības pārstāvis pēc tiesas sēdes sacīja, ka pēc izmeklēšanas sabiedrības veselības amatpersonas bija apmierinātas, jo tika secināts, ka vīrietis neradīja lielāku risku sabiedrībai.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu