Kariņš ministriem uzdod steidzami stiprināt epidemioloģiskās prasības un kontroli visos sociālās aprūpes centros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien rezolūcijā labklājības, veselības ministrēm un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītājam uzdevis nekavējoties pastiprināt epidemioloģiskās prasības un kontroli sociālās aprūpes centros visā Latvijā Covid-19 izplatības izskaušanai, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Pēdējās dienās saņemtā satraucošā informācija par infekcijas uzliesmojumiem sociālās aprūpes centros liecina, ka atbildīgajām ministrijām un iestādēm ir steidzami jāpastiprina epidemioloģiskie pasākumi Covid-9 izplatības izskaušanai.

Nepieciešama regulāra visu Latvijas sociālo aprūpes centra darbinieku un klientu ātrā testēšana, lai pēc iespējas operatīvāk atklātu Covid-19 uzliesmojumus, kā arī jāpastiprina epidemioloģisko prasību ievērošanas kontrole," norādīja Kariņš.

Jau ziņots, ka valsts sociālās aprūpes centros (VSAC) Covid-19 pašlaik konstatēts 11% klientu, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) Sociālo pakalpojumu departamenta vecākā eksperte Egita Dorožkina.

Līdz nedēļas sākumam LM bija zināms par inficēšanās gadījumiem 13 VSAC filiālēs. Sasirguši ir 425 klienti jeb 11% no kopējā VSAC iemītnieku skaita, no tiem karantīnā VSAC atrodas 414 klienti, deviņas personas ir mirušas, bet pārējās atrodas stacionārajā ārstniecības iestādē. Lai izslēgtu tālāku infekcijas slimības pārneses risku, pašizolācijā atrodas vēl 1067 klienti.

Tāpat karantīnā bija 119 darbinieki, bet 66 darbinieki kā kontaktpersonas atrodas pašizolācijā.

Aģentūra LETA ir jau vēstījusi, ka plaši Covid-19 uzliesmojumi ir fiksēti ne vien valsts, bet arī pašvaldību un privāti apsaimniekotajās sociālās aprūpes iestādēs.

Pēdējās dienās lielākais Covid-19 slimnieku skaits fiksēts Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālajā centrā, kur uz šodienu jau ir inficējusies teju puse klientu, noskaidroja aģentūra LETA.

Līdz otrdienai bija zināms par 92 Covid-19 gadījumiem iestādē. Sasirguši bija 57 iemītnieki un 35 darbinieki. Taču, turpinot saņemt testu rezultātus, līdz trešdienai zināms jau par 133 gadījumiem klientu vidū, kas ir puse no visiem klientiem, aģentūrai LETA apstiprināja Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka (Latgales partija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu