VIDEO Tirdzniecības centru stāvvietas jau no rīta pārpildītas. Iedzīvotāji steidz iegādāties dāvanas (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "TV3 Ziņas" sižeta

Trešdien jau agrā pusdienlaikā lielāko Rīgas tirdzniecības centru autostāvvietas bija pārpildītas. Darba dienas beigās automašīnu un cilvēku plūsma vēl vairāk palielinājās, vēstī "TV3 Ziņas".

Bažās par gaidāmajiem valdības lēmumiem, kas varētu skart arī iepirkšanos, cilvēki dodas uz tirdzniecības centriem, lai paspētu iegādāties visu nepieciešamo gaidāmajām Ziemassvētku brīvdienām. 

"No vienas puses, ir tā emocionālā puse, kas mūs visus ietekmē - gribās kā mazam bērnam uzvesties. No otras puses, es uzskatu, ka valdība tomēr dara to, kas jādara. Viņi rūpējas par mums," saka pircēja Alla.

"Par tirdzniecības centru [slēgšanu] es neuztraucos, bet tā vietā man nebūs darba, jo es strādāju skaistumkopšanas nozarē un līdz ar to es atkal palikšu bez darba. Kā zināms, tikko varējām atsākt strādāt. Tas mani visvairāk uztrauc, jo bez veikaliem varu iztikt," saka pircēja Baiba. 

"Man kaut kā vienalga par veikalu slēgšanu. Galvenais, lai mežus un jūru neaizliedz. Un bērniem ļauj iet uz skolu," turpina Baiba.

Pircēji atzīst, ka lielāko daļu dāvanas jau esot iegādātas un tagad atliek tikai nopirkt "atlikušo", lai izdotos pilnvērtīgāki svētki.

Arī tirgotāji stāsta, ka pēdējās dienās pircēju plūsma ir krietni palielinājusies.

"Noteikti aktīvāki nekā iepriekšējos gadus, ja iepriekš bija tā kā pēdējās trīs dienās tā aktivitāte, tad tagad ir vairāk," norāda veikala pārdevēja Laura.

Ļaudis seko līdzi valdības lēmumiem un gatavojas, ja arī atlikušajās gada darba dienās pircējiem būs pieejamas tikai pirmās nepieciešamības preces.

"Ja rītdien to paziņos, tad piektdien visi skries pirkt tās dāvanas. Grūti spriest. Mums -uzņēmējiem noderētu tās trīs dienas vēl nākamajā nedēļā, bet respektēsim pieņemtos lēmumus," saka pārdevējs Tomass.

"No tāda tirgotāja viedokļa man tas nepatīk, bet no tāda veselības viedokļa – es uzskatu, ka tas ir pareizi," saka pārdevēja Laura.

Jau ziņots, ka vairāki Rīgas tirdzniecības vietas pagarinājušas savu darba laiku, lai mazinātu cilvēku drūzmēšanos.

"Mēs esam komunicējuši, kad ir vismazāk noslogotās stundas, kad varētu apmeklēt tirdzniecības centru, bet akcentēšu vēlreiz – mūsu tirdzniecības centrā ir noteikts, cik var atrasties pēc noteiktajiem ierobežojumiem – tas ir 5900 cilvēki, mums vēl nav pietuvojies šim maksimālajam līmenim," informē tirdzniecības centra "Akropole" vadītāja Zane Kaktiņa. 

Savukārt tirdzniecības centra "Alfa" vadītāja Liene Apine norāda: "Lai izlīdzinātu cilvēku plūsmu tirdzniecības centrā šajā decembra svētku periodā, pirmkārt, esam pagarinājuši "Alfas" darbalaiku līdz plkst. 22.00. Tādējādi izkliedēsies apmeklētāju skaits pēdējās tirdzniecības centra darba stundās.

Otrkārt, katrs nomnieks, katra tirdzniecības vieta pati kontrolē un ir atbildīga par cilvēku skaitu konkrētajā veikalā, lai tajā neienāktu vairāk cilvēku, nekā ļauts, ņemot vērā valdības norādījumus."

Video: "TV3 Ziņas"

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu