Rīgā nenotiks Jaunā gada uguņošana. Zināms, kur tiks izlietoti ietaupītie līdzekļi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā šogad nenotiks tradicionālā gadumijas uguņošana krastmalā, Latvijas televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" paziņojis Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ("Attīstībai/Par!"Progresīvie). 

Staķis paziņojis, ka Jaunā gada uguņošanas pasākums 11. novembra krastmalā šogad nenotiks. Tas skaidrojams ar Covid-19 ierobežojumiem valstī. Mērs aicina rīdziniekus un citus pilsētu viesus nebraukt uz galvaspilsētas centru.

Mērs atklājis, kas notiks ar finansējumu, kas bija paredzēts gadumijas uguņošanai. Ietaupītā summa tiks novirzīta Rīgas apkaimju izrotāšanai, lai tās padarītu gaišākas.

Šī iemesla dēļ ir izsludināts grantu konkurss, kurā no pieteiktajiem 22 projektiem izvēlēti seši projekti - Teikā, Purvciemā, Imantā, Ziepniekkalnā un Iļģuciemā, kur tiks izrotātas apkaimes.

Staķis skaidro, ka cilvēkiem ir svarīgi uzturēties svaigā gaisā, tāpēc šis ir labs veids, kā šīs tumšās vietas padarīt gaišākas, lai cilvēki varētu doties pastaigās, nekāpjot sabiedriskajā transportā un nedoties uz pilsētas centru.

"Tā kā es pieņemu un cilvēkiem nāksies tomēr šos svētkus padarīt pie televizoriem," atzina Staķis, piebilstot, ka gadumijā vairāki kultūras pasākumi plānoti neklātienē jeb tiešsaitē. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu