Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Vērts iegaumēt, klājot svētku galdu! Ārsts atklāj ēdienus, kurus nevajadzētu lietot kopā ar dzirkstošo vīnu

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Corina Rainer/Unsplash

Krievu uztura speciālists Jevgeņijs Arzamastsevs nosaucis produktus, kurus nebūtu vēlams lietot kopā ar šampanieti vai dzirkstošo vīnu, vēsta portāls "NEWS.ru".

Pēc viņa teiktā, dzirkstošo vīnu nedrīkst ēst ar maskarpones sieru, sviestu un majonēzi - šāda pārtika, pēc eksperta teiktā, var izraisīt pankreatīta saasināšanos, smaguma sajūtu, nelabumu un vēdera uzpūšanos. Gaļa, īpaši trekna cūkgaļa, arī nav saderīga ar šo alkoholisko dzērienu un nākamajā dienā var raisīt nepatīkamas sajūtas.

"Dzirkstošajā vīnā ir cukuri un olbaltumvielas kopā ar tiem var izraisīt smaguma sajūtu kuņģī un zarnās, kā arī vēdera uzpūšanos. Šie produkti nav īpaši savietojami viens ar otru," uzsvēris eksperts.

Ne pārāk ieteicamo pārtikas produktu sarakstā ir arī šokolāde, konfektes, marmelāde un citi saldumi. Saldumi paaugstina glikozes līmeni organismā un regulāra šo produktu kombinācija ar šampanieti var izraisīt hormona insulīna metabolisma traucējumus un diabēta attīstību.

Kā uzkodu šampanietim Arzamastsevs iesaka liesas zivis, mājputnu gaļu, sieru, dārzeņus un augļus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu