Zviedrija pirmoreiz pandēmijas laikā rekomendē sejas masku valkāšanu sabiedriskajā transportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aleksandra Suzi/shutterstock.com

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Zviedrija piektdien ieteikusi cilvēkiem valkāt sejas maskas sabiedriskajā transportā stundās, kad ir visvairāk pasažieru.

Līdz šim Zviedrija nebija rekomendējusi sejas masku valkāšanu, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns preses konferencē paziņoja, ka Sabiedrības veselības aģentūra tagad "rekomendē sejas maskas un tās būtu jāvalkā sabiedriskajā transportā zināmos laikos".

Sabiedrības veselības aģentūras direktors Jūhans Kārlsons tajā pašā laikā uzsvēra, ka sejas maskas neaizstāj fiziskas distances ievērošanu, un tās rekomendējamas situācijās, kur nav iespējama distancēšanās.

"Mēs nedomājam, ka tam būs izšķiroša ietekme, bet šajā specifiskajā situācijā tam var būt pozitīva ietekme," sacīja Kārlsons, piebilstot, ka masku valkāšanai uz ielas, šķiet, nav lielas nozīmes.

Levēns arī paziņoja, ka no 24.decembra restorānos pie viena galdiņa drīkstēs sēdēt maksimums četri cilvēki, un restorāni un bāri pēc plkst.20 nedrīkstēs pārdot alkoholu.

Premjerministrs otrdien atzina, ka Zviedrijas veselības aizsardzības sistēmas amatpersonas, kas, reaģējot uz pandēmijas pirmo vilni, izšķīrās neieviest karantīnu, nepietiekami novērtēja jaunā koronavīrusa atkārtotā uzliesmojuma spēku.

Jautāts, vai būtu nepieciešams ieviest stingrākus ierobežojumus, Levēns šodien sacīja, ka tiek īstenota stratēģija, kas paredzēta ilgam laikam.

"Nopietnam karantīnas režīmam nebūtu ietekmes ilgtermiņā, jo cilvēki tam nepakļautos," sacīja Levēns.

Taču pieaugot saslimušo skaitam, varasiestādes ir aicinājušas cilvēkus kontaktēties tikai ar savas mājsaimniecības locekļiem vai nelielu draugu loku.

Tomēr vairāki ierobežojumi ir saistoši, piemēram, no 24.novembra publiskās vietās drīkst pulcēties maksimums astoņi cilvēki agrāko 50 vietā.

Zviedrijā, kuras iedzīvotāju skaits mērāms 10,3 miljonos, pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu miruši gandrīz 8000 cilvēku, tostarp vairāk nekā 500 pagājušajā nedēļā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu