Raidījums: Meroni ar "Stena Line" runā par Ventspils uzņēmumu pārdošanu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šveices advokāts Rūdolfs Meroni
Šveices advokāts Rūdolfs Meroni Foto: Lita Krone/LETA

Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, kurš augustā tika atcelts no Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") kriminālprocesā arestētās mantas glabāšanas, ved sarunas ar zviedru kuģniecības kompāniju "Stena Line" par Ventspils uzņēmumu pārdošanu, šodien vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Raidījumam esot zināms, ka iespējamā cena ir 100 miljoni eiro.

"Stena Line" sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītājs Karls Martensons raidījumam norādījis, ka, lai turpinātu pozitīvo attīstību attiecībā uz jauniem kuģiem nākotnē un gaidāmu pieaugumu gan kravas, gan pasažieru apjomā, "Stena Line" un "Noord Natie Ventspils termināls" sākuši diskusijas par to, kā vislabāk sagatavoties kopīgai darbībai un nepieciešamajām investīcijām infrastruktūrā un tehnoloģijās.

LETA jau ziņoja, ka "Stena Line" pārvadājumus maršrutā no Ventspils uz Nīnashamnu Zviedrijā nākamajā gadā nodrošinās ar jauniem prāmjiem "Stena Scandica" un "Stena Baltica", palielinot ietilpību par 30%.

Abi kuģi tiks pagarināti ar 36 metrus garu vidusposmu un pēc pārbūves būs 222 metrus gari. Uz prāmjiem būs 200 kajīšu, vieta 970 pasažieriem, 2875 līnijmetri kravu vienībām un papildu auto klājs. Lai uzlabotu kravu iekraušanas un izkraušanas efektivitāti, kuģi tiks aprīkoti ar caurbraukšanas iespēju divos to klājos, kā arī aprīkoti ar hibrīdajām tīrīšanas sistēmām.

Jau ziņots, ka Meroni līdz šim apgalvojis, ka nav informēts, ka pret viņu ierosināts kriminālprocess par iespējamiem pārkāpumiem Lemberga mantas glabāšanā, un pilnībā noliedz, ka būtu pieļāvis jebkāda veida likumpārkāpumus. 

Meroni aizvien saglabājot ietekmi daudzos Ventspils tranzītuzņēmumos, jo Lemberga un viņa ģimenes patiesā labuma guvēja daļa esot mazāka nekā 50%, proti, tā nav pietiekama, lai varētu kontrolēt šos uzņēmumus.

Meroni pārstāvis, advokāts Daimārs Škutāns atzīmēja, ka Latvijas Uzņēmumu reģistrs (UR) ir informēts par Meroni kontroli šajos uzņēmumos. Attiecīgi arestētās mantas pārvaldība bijusi tikai viens no šīs kontroles elementiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu