Foto ⟩ Neskatoties uz ierobežojumiem, Tallinas lidostā pirmdien nolaidusies lidmašīna no Londonas (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Mihkel Maripuu

Neskatoties uz svētdienas vakarā pieņemtajiem ierobežojumiem, kurā visas trīs Baltijas valstis nolēma pārtraukt pasažieru lidojumus ar Lielbritāniju jaunā koronavīrusa paveida dēļ, pirmdien Tallinas lidostā pēc plkst. 11. nolaidies "Ryanair" reiss no Londonas Standstedas lidostas, ziņo laikraksts "Postimees".

Tallinas lidostas grafiks.
Tallinas lidostas grafiks. Foto: ekrānšāviņš

"Ryanair" reiss ap pusdienlaiku aizlidoja atpakaļ uz Londonu. Pēc Tallinas lidostas pārstāvju teiktā, lielākā daļa pasažieru bija ārzemnieki, kuri brīvdienās lidoja mājās. Pasažieri ir brīdināti, ka tuvāko nedēļas laikā no Lielbritānijas viņi nevarēs ar lidmašīnu atgriezties.

Saskaņā ar Igaunijas Aviācijas un jūras departamenta vadītāju Taivo Linnamegi, lidojumam bija jānotiek, jo aviokompānija nesaņēma informāciju par valdības lēmumu pagājušajā naktī.

"Vakar ieviestie ierobežojumi attiecas uz aviosabiedrībām, nevis cilvēkiem," skaidro Linnamegi. "Mēs nesūtīsim cilvēkus atpakaļ uz Londonu. Visiem, kas ieradās ar šo lidmašīnu, būs jāveic koronavīrusa tests un pašizolācija lidostā."

Tallinas lidostas preses dienests paziņoja, ka "Ryanair" reiss agri no rīta pacēlās no Londonas Stanstedas lidostas un Tallinā nolaidās nedaudz pēc plkst. 11 dienā. Saskaņā ar lidostas sniegto informāciju, lidojums notika tāpēc, ka aviosabiedrībām nebija laika nosūtīt informāciju par jaunajiem ierobežojumiem.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu sacīja, ka Igaunija neplāno organizēt īpašus lidojumus, lai nogādātu atpakaļ Igaunijas pilsoņus, kuri palikuši Lielbritānijā.

Ministrs mudina Lielbritānijā palikušos Igaunijas pilsoņus reģistrēties Ārlietu ministrijas vietnē. 

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Lietuva un Igaunija svētdien nolēmušas līdz gadumijai apturēt pasažieru avioreisus no Lielbritānijas, kur strauji izplatās jauns, lipīgāks koronavīrusa paveids, turklāt Igaunija paziņojusi par aviosatiksmes apturēšanu abos virzienos, bet Lietuva pagaidām lidojumus virzienā uz Apvienoto Karalisti neierobežo.

Ņemot vērā ziņas par jaunu Covid-19 paveidu Lielbritānijā, arī Latvijas valdība svētdien lēma uz laiku no pirmdienas, 21. decembra, līdz 1. janvārim aizliegt starptautiskos pasažieru pārvadājumus uz un no Apvienotās Karalistes, tādējādi cenšoties pasargāt sabiedrību no jaunā koronavīrusa paveida izplatības Latvijā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu