"Piedāvājumi ik pa brīdim "izlec"." Artūrs Irbe atklāj nosacījumus, pie kādiem būtu gatavs atgriezties NHL (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Irbe
Artūrs Irbe Foto: Edijs Pālens/LETA

Leģendārais latviešu hokeja vārtu vīrs Artūrs Irbe sarunā ar Armandu Puči ir atklājis nosacījumus, kuriem izpildoties, viņš būtu gatavs atgriezties uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandtiltiņa.

Irbe ar Puči raidījumā "Hattrick" pārrunāja dažādus tematus. Tika apspriests leģendārā vārtu vīra laiks Bufalo "Sabres" vārtsargu trenera postenī, esošie piedāvājumi no okeāna otras puses, kā arī citi temati.

Bijušais vārtsargs atklāja, ka joprojām sadarbojas ar savu ilggadējo aģentu Polu Trifanusu. Irbe skaidroja, ka aģents viņam palīdzot ar dažādiem "papīru" jautājumiem. Tad hokejistam tika vaicāts, vai viņš vēl būtu gatavs izskatīt trenera asistenta piedāvājumus no NHL, piemēram, no Sanhosē "Sharks".

"[Pirmkārt] Jāskatās, vai tas ir tā vērts," norādīja Irbe, kuru Puče pārtrauca ar teorētisku piedāvājumu, kurā viņš sezonā saņemtu 500 tūkstošus ASV dolāru. "Vārtsargu treneriem tādu naudu nemaksā," smiedamies atzina Irbe.

Tāpat bijušais Latvijas vārtu vīrs norādīja, ka iespējas parādoties laiku pa laikam: "Piedāvājumi vai varianti ik pa brīdim "izlec". Bija te viens variants ar Kolumbusu. Bet, nu... nesalikās."

Irbe arī apstiprināja, ka šāds piedāvājums no "Blue Jackets" puses, visticamāk, esot nācis, jo organizācija vēlējusies viņu piesaistīt darbam ar Elvi Merzļikinu.

"Tas vienkārši nebija tā vērts. Tas ir tādā dzīves posmā, kad man ir jāizvērtē, ko tas nozīmē ģimenei. Pārvākšanās, termiņš, izmaksas. Tur ir daudz plusu un mīnusu. Tagad es uz to skatos pragmatiski. Savus lielākos sasniegumus pasaulē es jau esmu panācis. Varbūt, ka varētu vēl kaut ko pierādīt, bet tas vairs nav tas dzinulis," sacīja Irbe.

"Visam ir jābūt sabalansētam. Man ir ģimene. Man ir bērni, praktiskās lietas. Man ir seši lopiņi mājās. Līdz ar to - prioritātes. Protams, to visu var saorganizēt. Ja būs pareizie cilvēki, ar kuriem es zinu, ka man būs baigais prieks strādāt un arī attiecīgs atlīdzinājums, tad ir vērts," sacīja bijušais vārtsargs.

Irbe vārtsarga trenera amatu NHL iepriekš ir ieņēmis divās komandās. No 2009. līdz 2011. gadam viņš ieņēma Vašingtonas "Capitals" vārtsargu trenera amatu. Savukārt 2014./2015. gada sezonā viņš palīdzēja bijušajam Latvijas izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam, kurš tobrīd atradās pie Zemga Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres" stūres.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu