Zināms, kur karjeru turpinās ilggadējais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Karsums pievienojies Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) komandai Krēfeldes "Pinguine", informē vienība.

"Pinguine" komandā pagājušajā nedēļā debitēja arī aizsargs Kristofers Bindulis un uzbrucējs Filips Buncis. Kluba ģenerālmenedžeris ir rīdzinieks Sergejs Saveļjevs, bet komandas galvenā trenera vietas izpildītājs - bijušais Latvijas hokejists Mihails Svarinskis.

Karsums klubam pievienojies otrdien, bet vēl nav zināms, vai trešdien viņš varēs doties laukumā.

"Mārtiņš ļoti smagi strādā un uzkrājis pieredzi olimpiskajās spēlēs, pasaules čempionātos un citos starptautiskos turnīros. KHL viņš katru sezonu apliecināja savu rezultativitāti un mūsu komandā spēlēs nozīmīgu lomu jauno spēlētāju attīstībā. Domāju, ka viņš šosezon būs viens no labākajiem DEL spēlētājiem," saka Saveļjevs.

34 gadus vecais Karsums iepriekšējās divas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Maskavas "Spartak". Iepriekšējā sezonā viņš 52 spēlēs guva 11 vārtus un 11 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pirms tam viņš piecus gadus spēlēja Maskavas "Dinamo" komandā, bet pirms pievienošanās Krievijas galvaspilsētas vienībai uzbrucējs trīsarpus sezonas pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Uz KHL viņš pārcēlās 2010.gadā, kad neizdevās nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Planētā spēcīgākajā līgā Karsums Bostonas "Bruins" un Tampabejas "Lightning" rindās kopumā aizvadīja 24 spēles, kurās guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka "Pinguine" ilggadējais kapteinis savulaik bija Latvijas uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Krēfeldes vienība jauno DEL sezonu sāka svētdien, kad ar 1:4 atzina Volfsburgas "Grizzlys" pārākumu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu