Klubā "Violet" atkārtoti veikta epidemioloģisko prasību pārbaude. Policija sākusi 42 pārkāpuma procesus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: unsplash.com

Valsts policija (VP), aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā atkārtoti veicot epidemioloģisko prasību pārbaudi, naktsklubā "Violet" kopumā sākusi 42 administratīvā pārkāpuma procesus.

Kā aģentūru LETA informēja VP, naktī uz 19.decembri VP struktūrvienības, tostarp Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, veica pārbaudi minētajā naktsklubā.

Arī šoreiz klubā tika konstatēti vairāki būtiski pārkāpumi saistībā ar epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu, kā arī neatļautu kluba darbošanos.

Tāpat klubā aizvien izmantota konspirācija - uz ieejas durvīm bija atzīme par to, ka naktsklubs nedarbojas, taču apmeklētāji pēc iepriekšējas atlases ielaisti no kluba pagalma ieejas puses. Kluba durvis bija aizslēgtas un apsardzes darbinieki rūpīgi kontrolēja viesus, kā arī pie ieejas bija uzstādītas videonovērošanas kameras, lai varētu kontrolēt uz ielas notiekošo.

Pēc pierādījumu iegūšanas, ka naktsklubs turpina savu darbību, neatliekamības kārtībā no prokurora tika saņemts akcepts veikt izklaides vietas apskati.

Saistībā ar kluba darbību kopumā sākti 42 administratīvā pārkāpuma procesi - astoņi no tiem pret kluba vadītājiem, bet 34 - administratīvā pārkāpuma procesi pret kluba apmeklētājiem.

Par valstī noteikto ierobežojumu klaju neievērošanu paredzēts sods privātpersonām līdz 2000 eiro, bet juridiskām personām - līdz pat 5000 eiro. Arī turpmāk policija veiks šādas pārbaudes.

Jau ziņots, ka arī novembrī iekļūšana naktsklubā "Violets" notika ar Speciālo uzdevumu bataljona spēku izmantošanu. Toreiz, veicot izklaides vietas apskati, uz grīdas tika atrasts un apskates ietvaros izņemts viens caurspīdīgs polietilēna maisiņš, kurā atradās gaišas krāsas pulverveida viela.

Tāpat VP aģentūru LETA informēja, ka valstī kopumā kopš ārkārtējās situācijas sākuma par elektroniskās anketas neaizpildīšanu informācijas sistēmā "Covidpass.lv" sākti 938 administratīvā pārkāpuma procesi.

Savukārt par mutes un deguna aizsega nelietošanu policija sākusi 751 administratīvā pārkāpuma procesu. Tāpat uzsākti 140 procesi sākti par pašizolācijas neievērošanu, 774 par piedalīšanos privātā pasākumā, 26 procesi - par Ministru kabineta rīkojuma pārkāpšanu, piedaloties sapulcēs, piketos, gājienos un publiskos pasākumos, un 138 procesi par citiem gadījumiem, piemēram, ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu uz vietas un neatļautu preču tirdzniecību brīvdienās.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu