12 gadus veci brāļi izgudro jaunu Ziemassvētku produktu un nopelna cetutrdaļmiljonu ASV dolāru (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/AyaanandMickeyNaqvi

2018. gada decembrī Ajāns un Mikijs Nakvi piedzīvoja apgaismības brīdi - brāļi Konektikutas štatā ASV karināja eglē rotājumus, kad viens no rotājumiem nokrita un saplīsa. Pēc tam atjautīgie 12 gadus vecie bērni izstrādāja produktu, ar kuru palīdzību iespējams novērst rotājumu saplīšanu, vēsta "All Thats Interesting".

Pirmajā gadā brāļi no sava izgudrojuma nopelnīja vairāk nekā 205 300 eiro. Ierīce katru ornamentu droši nostiprina ap zaru, atšķirībā no tradicionālajiem āķiem, kas ļauj trausliem rotājumiem viegli nokrist. 

Acīmredzot pieprasījums pēc produkta bijis ļoti augsts. Brāļi sāka savu biznesu trīs mēnešus pirms koronavīrusu pandēmijas iestāšanās un kopš tā laika viņi viesojušies dažādos ziņu raidījumos. Vēloties dalīties ar savu bagātību, viņi ir apņēmušies piešķirt 10 procentus no peļņas dzīvnieku patversmēm.

"Kopš agras bērnības mani aizrauj visas dzīvās radības. Mans mērķis ir palīdzēt pēc iespējas vairāk dzīvniekiem, kuriem tas vajadzīgs," sacīja Ajāns.

Pirms piedāvāt savu izgudrojumu lielām kompānijām, Ajāns nolēma izmēģināt savu produktu skolas projektā. Tas ne tikai darbojās atbilstoši iecerētajam, bet vecāki un skolotāji sāka drūzmēties ap viņa stendu. Toreiz abi brāļi saprata, ka ir laiks paplašināties.

"Es un mans brālis sadarbojāmies, lai izstrādātu produktu, patentētu to, izveidotu lielisku mājaslapu, aprēķinātu peļņas normu un veiktu savu tirgus analīzi," sacīja Ajāns.

Impulss pieauga, kad pirmajās sešās stundās vietējā Ziemassvētku gadatirgū tika pārdoti izgudrojumi vairāk nekā 1000 ASV dolāru vērtībā.

Neskatoties uz neticamajiem panākumiem, brāļi atzīst, ka arī viņiem 2020. gads ir bijis grūts. "Jauna biznesa uzsākšana tikai trīs mēnešus pirms krīzes un pēc tam pēkšņa karantīna un skola, tas nebija viegli," sacīja Mikijs. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu