Inženieri izstrādā lietotni, ar kuras palīdzību būs iespējams atšifrēt, ko saka jūsu kaķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DenisNata/Shutterstock.com

Bijušais platfromas "Amazon" inženieris patreiz izstrādā programmu, kura palīdzēs atbildēt uz jautājumu, kas radies visiem kaķu īpašniekiem: ko mans kaķis mēģina pateikt? Par to vēsta portāls "People". 

Havjers Sančess ir projektu vadītājs Vašingtonā, tehnoloģiju uzņēmumā "Akvelon", un ir galvenais darbu vadītājs kaķu izzināšanas projektam.

Sančess pašlaik izstrādā lietotni ar nosaukumu "MeowTalk" - aplikāciju, kas sola tulkot jūsu kaķa balsis uz kaut ko saprotamu cilvēkiem.

"Tā nav valoda. Viņi neatdala vārdus un nesazinās savā starpā," pastāstīja Sančess.

Veicot pētījumus, Sančess un viņa komanda ir atklājuši, ka kaķiem bieži ir viens no deviņiem atšķirīgiem mērķiem, kurus viņi mēģina verbalizēt dažādos ņaudēšanas veidos.

Sančess strādā, lai atšifrētu mīklainās frāzēs, kuras kaķi cenšas nodot saimniekiem, piemēram, "Es esmu izsalcis" un "Man sāp".

Kaķu īpašnieki, kuri lejupielādē lietotni, var ierakstīt kaķa ņaudējienus un pēc tam iegūt skaņas tulkojumu. Pēc tam mājdzīvnieku īpašniekiem būs iespēja precīzi noregulēt un apmācīt lietotni, lai iemācītos viņu mājdzīvnieka unikālos ņaudienus. Īpašnieki var arī sniegt atsauksmes "Meowtalk" par lietotnes tulkojumu precizitāti.

""MeowTalk" nekavējoties pārvērš jūsu kaķa ņaudienu vienā no deviņiem vispārējiem kaķu nodomiem - šie deviņi nodomi atspoguļo kaķu noskaņas un prāta stāvokļus. Katram kaķim ir arī savs unikālais vokāls un vārdu krājums, kas pārsniedz šos deviņus vispārīgos nodomus. Jūs varat apmācīt lietotni, lai uzzinātu kaķa unikālo vārdu krājumu, pastāstot lietotnei, ko katrs "mjau" nozīmē, kad jūsu kaķis to dara," rakstīts lietotnes aprakstā. 

"MeowTalk" joprojām tiek izstrādāts un pastāvīgi pilnveidots un atjaunināts, taču prototips tagad ir pieejams lejupielādei Apple un Andriod tālruņiem. Sančess cer, ka lietotne izrādīsies veiksmīga un ka viņš un viņa komanda galu galā varēs izveidot kaklasiksnu, kas tulkošanas laikā tulko jūsu kaķa ņaudējumus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu