Vēsturnieks-uzšķērdējs Sokolovs, kurš nogalināja un sadalīja daļās studenti, saņēmis 12 gadu un sešu mēnešu ilgu cietumsodu (3)

Oļegs Sokolovs. Foto: Reuters/ScanPix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Vēsturnieks Oļegs Sokolovs, kurš nogalināja savu 24 gadus veco studenti Anastasiju Ješčenko, saņēmis 12 gadu un sešu mēnešu ilgu cietumsodu stingrā režīma kolonijā, vēsta raidorganizācija "BBC".

Sanktpēterburgas tiesa atzinusi Sokolovu par vainīgu Ješčenko slepkavībā, kā arī nelegālu ieroču glabāšanā. 

Par slepkavības motīvu izmeklētāji uzskata Sokolova greizsirdību. Viņš izteica lielu nožēlu par pastrādāto. Prokurors sākotnēji pieprasījis Sokolovu sodīt ar 15 gadu ilgu cietumsodu.

Savā pēdējā uzrunā slepkava teica, ka ir pelnījis tikt sodīts, jo nogalināja cilvēku. "Es gribu būt sodīts taisnīguma dēļ. Mani ir jāsoda par to, ko izdarīju."

Sokolovs sacīja, ka liktenīgajā vakarā Ješčenko pamatīgi esot apvainojusi viņa bērnus, kas viņā radījis pamatīgas dusmas.

"Viņa bija tik smalka un maiga, bet no otras puses ļoti rupjš un aizvainojošs cilvēks. Par to neviens neraksta, bet mani dēvē dažādos briesmīgos vārdos," teica slepkava.

Tāpat vēsturnieks norādīja, ka Ješčenko viņu izmantojusi, kamēr viņas profesionālā karjera vēl nebija uzplaukusi. "Viņai jau sen nebija nekādu jūtu vairs pret mani. Tas bija laika jautājums, kad viņa mani būtu nomainījusi pret citu vīrieti."

Kas zināms līdz šim?

Sokolovs tika aizturēts pagājušā gada 9. novembrī Sanktpēterburgā, mēģinot Moikas upē noslīcināt nošķeltas sieviešu rokas.

Vēlāk viņš atzina, ka greizsirdības dēļ nogalinājis savu absolventi un dzīvesbiedri Anastasiju Ješčenko, pēc tam sadalījis viņas ķermeni, lai atbrīvotos no pierādījumiem.

11. novembrī tiesa vēsturnieku arestēja uz diviem mēnešiem.

18. novembrī, veicot izmeklēšanas eksperimentu dzīvoklī, kurā tika izdarīta slepkavība, Sokolovs mēģināja ievainot sevi ar dunci.

Viņš izmantoja brīdi, kad viņu uz brīdi atbrīvoja no roku dzelžiem. Tajā pašā laikā vēsturnieks valkāja bruņu vesti. Viņu uz vietas apturēja izmeklētāji.

Pēc tam mirušās sievietes brālis Sergejs atklāja, ka Anastasija viņam esot atklājusi, ka grasījusies ar Sokolovu doties uz kopīga drauga dzimšanas dienas svinībām.

Profesors esot asi reaģējis uz sievietes vēlmi doties izklaidēties, izteicis dažādas aizskarošas replikas un nosaucis viņu par nepateicīgu.

Tad vīrietis Anastasiju pagrūdis un viņa kritienā ir atsitusi galvu pret grīdu. Tieši pēc šī incidenta Ješčenko piezvanījusi brālim, lai ziņotu, ka atgriezīsies kopmītnēs, taču izlēmusi, ka viņa dosies atpakaļ uz dzīvokli savākt savas mantas.

Šis zvans noticis pulksten vienos naktī. Kad Sergejs pēc 40 minūtēm atzvanījis savai māsai, viņa viņu pārliecinājusi, ka abi ir salabuši.

Uz brāļa trešo zvanu no rīta Anastasija vairs neatbildēja, taču Sergejs tam neesot piešķīris pārlieku lielu uzmanību, jo abi esot pietiekoši bieži kašķējušies.

Lai arī vēsturnieks apgalvoja, ka slepkavības naktī nogalināta maģistrantūras studente viņam esot uzbrukusi ar nazi, 63 gadus vecā Sanktpēterburgas Valsts universitātes pasniedzēja un vēsturnieka Sokolova kaimiņi sarunā ar laikraksta "Moskovskij Komsomoļec" žurnālistiem atklājuši, ka nekad nav redzējuši, kā nogalinātā Anastasija Ješčenko izrāda jebkādu agresiju.

Kaimiņi gan stāstījuši, ka ir zinājuši par vardarbību, kuru nācies piedzīvot profesora dzīvesbiedrei.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu