Ābols nedosies uz Floridas "Panthers" treniņnometni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols (otrais no labās)
Rodrigo Ābols (otrais no labās) Foto: Orebro Hockey/Twitter

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols nedosies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" treniņnometni, apstiprinājis viņa pārstāvētās Zviedrijas vienības "Orebro" galvenais treneris Niklass Ēriksons.

Zviedrijas hokeja medijs "Hockeynews.se" jau iepriekš šonedēļ ziņoja, ka "Panthers" nav izsaukusi latvieti uz nometni, tādējādi viņš "Orebro" paliks līdz sezonas beigām. Piektdien šo faktu žurnālistam Andrēasam Lundskogam apstiprināja arī Ēriksons.

Latviešu uzbrucējs šosezon 18 Zviedrijas augstākās līgas (SHL) spēlēs guvis septiņus vārtus un septiņreiz rezultatīvi piespēlējis. Ar 14 punktiem viņš ir ceturtais rezultatīvākais vienībā, taču diskvalifikācijas dēļ aizvadījis mazāk spēļu par saviem komandas biedriem.

"Orebro" ar 42 punktiem 23 spēlēs Zviedrijas čempionātā ieņem piekto vietu starp 14 klubiem.

Tā kā NHL sezona ir krietni iekavēta, Erebrū hokeja vienība ir vienojusies ar Floridas "Panthers" klubu par 24 gadus vecā Ābola īrēšanu.

Iepriekšējo sezonu hokejists pavadīja Ziemeļamerikā, pārsvarā spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Springfīldas "Thunderbirds", bet dažās spēlēs pārstāvot arī Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Grīnvilas "Swamp Rabbits". 

Pērnā gada maijā Ābols ar "Panthers" noslēdza divu gadu debitanta līgumu. 

2016.gada vasarā Ābolu NHL jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras "Canucks". Ābols NHL vēl nav debitējis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu