Britu seksoloģe atklāj 2021. gada galvenās "gultas dzīves" tendences

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Womanizer WOW Tech/Unsplash

Populārā Lielbritānijas seksoloģe un grāmatu autore Treisija Koksa nesen nākusi klajā ar pagājušā gada intīmās dzīves novērojumiem un nosaukusi pikantas prognozes 2021. gadam, vēsta portāls "Daily Mail".

Koksa uzskata, ka 2021. gads būs seksuālo eksperimentu gads. Saskaņā ar kādu no Lielbritānijas intīmo rotaļlietu mazumtirgotāju pētījumiem, 2020. gadā 52 procenti pāru, kas tika aptaujāti saistībā ar paradumu maiņu Covid-19 pandēmijas dēļ, ir savās gultas attiecībās ieviesuši kādu jauninājumu: lomu spēles, seksu automašīnā vai kādu citu praksi, kas saistīta ar partnera seksuālo fantāziju iemiesošanu. 71 procents no aptaujātajiem minējuši, ka turpinās eksperimentēt arī pēc pandēmijas beigām.

Intīmo iepazīšanās vietņu pārstāvj ir norādījuši, ka 2020. gadā neparasti liels skaits lietotāju sākuši sevi profilos identificēt kā biseksuālus - līdz ar to veidojies pieņēmums, ka to cilvēku skaits, kuri ir atvērti jaunām seksuālajām pieredzēm, nākamajā gadā tikai pieaugs.

Seksoloģe tāpat atklājusi, ka cilvēki aizvien biežāk internetā meklē informāciju par BDSM.

Intriģējošs fakts - Koksa apgalvo, ka 2020. gadā siksnu pārdošanas apjoms ir pieaudzis par 200 procentiem!

Desmitā daļa no 1000 aptaujātajām sievietēm Lielbritānijā atklājušas, ka ir izmantojušas šo aksesuāru arī savā gultas dzīvē, savukārt vēl desmit procenti sieviešu minējušas, ka vēlētos to izmēģināt.

Treisija Koksa paredz, ka 2021. gadā cilvēki kļūs vēl atvērtāki virtuālām vai attālinātām attiecībām - tas saistīts ar apstākli, ka  pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ tikšanās klātienē vēl labu laiku var būt apgrūtināta.

Kādas iepazīšanās lietotnes veikta aptauja atklājusi, ka puse lietotāju ir gatavi meklēt partneri "jebkur" - pirms pandēmijas bija novērojama stingra turēšanās savas ģeogrāfiskās lokācijas ietvaros.

66 procenti aptaujāto atklājuši, ka saruna ar partneri viņiem ir kļuvusi daudz svarīgāka nekā iepriekš, savukārt 70 procenti respondentu esot pauduši gatavību virtuālam randiņam, un 33 procenti ir izrādījuši atvērtību ilgtermiņa attiecībām no attāluma.

Seksoloģe paredz, ka arī nākamajā gadā būs novērojama pieaugoša interese par intīmajām rotaļlietām - 2020. gadā īpaši labi ir pirktas "mantiņas", kas paredzētas tieši pāriem.

Koksa atzīmējusi, ka pandēmija daudziem ir likusi atcerēties par saviem bijušajiem partneriem. Katrs piektais viņas veiktās aptaujas respondents atzinis, ka ir saņēmis ziņu no "bijušā" vai "bijušās", savukārt ceturtā daļa respondentu atzinuši, ka paši ir uzrunājuši iepriekšējo attiecību partnerus.

Seksoloģe tāpat uzsvērusi, ka 2020. gadā daudzi ir sākuši praktizēt lielāku "apzinātību" seksa laikā: izbaudīt mirkli un neuztraukties par savu izskatu, prasmēm vai iespējamām problēmām.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu