"Atvērām acis un redzējām, ka nav sienas." Sprādzienā cietušā nama iemītnieks par notikušo (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kāds sprādzienā cietušā Āgenskalna nama iedzīvotājs pamodies vien tad, kad sprādziens jau bija noticis. Kaut gan viņu dzīvoklis ir izpostīts, pašlaik prioritāte ir atrast ģimenes mīluli, viņš pastāstīja LTV7 krievu valodas versijai.

"Godīgi sakot, neko neatceros, jo mēs atvērām acis un redzējām, ka pa labi no mums nav sienas, palodze praktiski guļ uz mums un sācies ugunsgrēks. Mēs ar sievu atvērām acis, kad viss jau bija noticis, pašu sprādzienu nedzirdējām," stāstīja vīrietis.

"Pašlaik esam šoka stāvoklī, mūsu kaķis palika tur. Mums tas ir pats galvenais. Par mantām vienalga. Galvenais kaķi atrast, tāpēc šeit [negadījuma vietā] atrodos. Mēs nezinām, vai viņš ir dzīvs vai nē, bet ļoti ceram, ka atradīsies," emocionāli un neslēpjot asaras stāstīja vīrietis.

LTV7 krievu valodas versija vēsta, ka viņa dzīvoklis esot pilnībā izpostīts. Pašlaik vīrietis un viņa sieva dzīvos pie radiniekiem.

Foto: Sprādzienā cietušais nams Melnsila ielā dienu pēc nelaimes gadījuma

Jau vēstīts, ka naktī uz ceturtdienu pēc sprādziena izcēlās ugunsgrēks trīsstāvu dzīvojamā mājā Rīgā, Melnsila ielā 2. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst. 1.22, bet plkst. 3.40 degšanu izdevās lokalizēt.

Ierodoties pussagruvušajā ēkā Melnsila ielas un Ļermontova ielas stūrī, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg daļēji nobrukušā nama otrais un trešais stāvs un jumta konstrukcijas. Tika sākta konstrukciju pārbaude un dzēšanas darbi. Uz vietas strādāja 40 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot 11 specializētos transportlīdzekļus.

Cilvēki pussagruvušajā ēkā tika meklēti, periodiski organizējot klusuma brīžus, lai varētu sadzirdēt, ja zem drupām palikušie sauc pēc palīdzības. Tieši šādā veidā vienu cilvēku drupās izdevās atrast. Kopumā nelaimē ir cietuši seši cilvēki, viens gājis bojā, bet piecas personas no ēkas evakuētas.

Video: Operatīvie dienesti ceturtdienas pēcpusdienā turpina darbu notikuma vietā

Policija par notikušo ir sākusi kriminālprocesu. VUGD sākotnēji pieļauj, ka sprādzienu izraisījusi gāzes noplūde.

Kā aģentūru LETA informēja "Gaso" sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Rubinčika, sprādzienā cietušajā Āgenskalna dzīvojamajā mājā gazificēts bija tikai viens dzīvoklis, kas atrodas ēkas pusē, kas sprādzienā nav cietusi.

"Sprāga gāzes balons, notika gāzes noplūde vai bija kāds cits sprādziena iemesls - to skaidros izmeklēšana," piebilda Rubinčika un uzsvēra, ka "Gaso" speciālisti, apsekojot gāzesvadus, nonāca pie slēdziena, ka tie ir tehniskā kārtībā un sprādziens nav saistīts ar dabasgāzi.

Viņa norādīja, ka uzreiz pēc sprādziena tika pārtraukta gāzes padeve ne tikai mājai Melnsila ielā 2, bet arī Ļermontova ielā 8, jo abām ēkām ir viens pieslēgums pie sadales sistēmas.

Ļermontova ielā 8 ir 12 gazificēti dzīvokļi. Gāzes padeve tiem tiks atjaunota, kad tiks novērsta sprādzienā cietušās mājas nobrukšanas bīstamība un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pabeigs būvgružu noņemšanu. Tiek plānots, ka tas notiks šodien, teica Rubinčika.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu