Urbanovičs: Covid-19 krīze pierādīja, ka Latvijas parlaments ir miris (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 krīze pierādīja, ka Latvijas parlaments ir miris, aģentūrai LETA vērtēja partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs.

Deputāts ir pārliecināts, ka valdošajai varai uz jauno gadu kā mācība būtu jāņem izpratne par to, ka valstij un tās institūcijām ir nozīme, arī neskatoties uz to, ka Latvija ir dažādu starptautisko organizāciju sastāvā.

"Kādu laiku mēs bijām beiguši domāt, ka tām ir jēga. Mūsu vara nebija gatava pieņemt patstāvīgus lēmumus, jo šāda funkcija bija atrofējusies - visur kur sastājāmies un pildījām šablonus. Izrādās, ka tā nebūs vairs, ka nāksies pašiem lemt un domāt ar savu galvu, jo kopējot nesanāk," teica politiķis.

Viņaprāt, Covid-19 krīzes risināšanas paņēmieni atkārtoti pierādīja, ka "parlaments ir miris". "Latvijas Saeima ir ilūzija, butaforija, un tā par tādu pārvēršas, līdzko tiek izveidota koalīcija," pauda deputāts.

Urbanovičs uzskata, ka tā kopumā ir Latvijas nelaime, bet "kļūdaina laime" tikai tiem, kas "ielavās koalīcijā, ietirgojas vairākumā un tad klusi un čakli risina savas iedomas". Viņaprāt, tā ir nelaime Latvijā, ka parlaments ir miris. "Parlamentam ir jābūt vietai, kur notiek sabiedrisko noskaņojumu, baiļu, cerību sabiedriskais audits. Parlaments ir vieta, kur pārstāvēt dažādus viedokļus," pārliecināts deputāts.

Urbanovičs uzskata, ka, lai situāciju labotu, varētu vērtēt iespēju ieviest mažoritāro sistēmu, jo "Satversmes tēvi bija pārāk optimistiski, ieliekot proporcionālo partiju sistēmu un cerot, ka partijas paspēs izveidoties un iesakņoties sabiedrībā".

"Jāiet uz to, ko izgāja citas nācijas - angļi, francūži, vācieši - iet uz mažoritāro sistēmu, tautas vēlētu prezidentu, municipāli vēlētu mēru tiešā balsošanā," sacīja deputāts, piebilstot, ka esošā sistēma ir ērta "shēmām, lai muļķotu tautu".

"Tas ir mans novēlējums nākamajām paaudzēm - pārdomāt, kāpēc mums neiet. Manuprāt, mums nav vēlētas tautas varas, tāpēc mums neiet," secinājis Urbanovičs.

Politiķa ieskatā Latvijas iedzīvotāji Covid-19 krīzes laikā kārtējo reizi pierādīja, cik augsts ir viņu pacietības līmenis. "Latvijas tauta ierakstāma Ginesa rekordu grāmatā kā izturīgākā tauta pasaulē," ironizēja politiķis.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu