Svētdien Bērnu slimnīcas glābējsilītē atstāta piecas dienas veca meitenīte

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jaundzimušais. Ilustratīvs attēls.
Jaundzimušais. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pirmajā šī gada svētdienā Bērnu slimnīcas glābējsilītē atstāta meitenīte, TVNET informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Dace Zaldāte-Rozentāle.

Svētdien, 3. decembrī Bērnu slimnīcas glābējsilītē atstāta piecas dienas veca meitenīte.

Mazulīte sver četrus kilogramus un ir 52 centimetrus gara. Ārsti pēc pirmajām apskatēm viņas veselības stāvokli raksturo kā labu.

Šis ir pirmais mazulis šogad, kas ir ielikts Bērnu slimnīcas glābējsilītē.

Baby box jeb glābējsilīte ir īpaši izveidotas, triecienizturīgas durtiņas, kuras atverot, bērnu var ielikt zīdaiņu gultiņā ar augstām organiskā stikla malām. Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas glābējsilītes durtiņas, nodaļas māsu postenī atskan skaņas signāls un iedegas sarkana trauksmes lampa. 

Pie nevienas no glābējsilītēm nav apsardzes vai novērošanas kameras.

Aizverot glābējsilītes durtiņas, no ārpuses tās vairs nevar atvērt līdz brīdim, kad iekšpusē, māsu postenī, tiek noņemta bloķēšana. Pēc „trauksmes” signāla atskanēšanas apmēram 1-2 minūšu laikā pie glābējsilītes gultiņas ierodas medicīnas personāls.

Bērnam tiek sniegta nepieciešamā medicīniskā aprūpe un par gadījumu tiek ziņots attiecīgajām iestādēm, t.i., bāriņtiesai un policijai.

Atverot durtiņas un ieliekot bērnu, tiek uzskatīts, ka māte no viņa ir atteikusies, un bērnam tiks meklēta jauna ģimene. Ja tomēr ģimene pārdomā un vēlēsies rūpēties par bērnu pati, sešu mēnešu laikā jāvēršas bāriņtiesā, kura izvērtēs, vai tas ir bērna interesēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu