VIDEO Elpu aizraujoši Latvijas dabasskati no putna lidojuma un talantīgs entuziasts pie drona pults (2)

Foto: Скриншот с видео
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Neizdibināmā un pārsteidzošā Latvijas daba. Ik uz soļa var pamanīt tās klātesamību, tikai jāatceras apstāties un palūkoties sev apkārt. Video entuziasts Ivo Marks Rozenbaums pēc ikdienas rutīnas allaž cenšas izrauties pie dabas krūts, lai atjaunotu spēkus, radot elpu aizraujošus video no putna lidojuma.

Sarunā ar portālu "Apollo.lv" Ivo pastāstīja, ka aktīvi iemūžina dabas skatus pēdējos četrus, piecus gadus, bet pirmie centieni tvert skaistus mirkļus atmiņām bijuši jau pirms 10 gadiem.

Ivo savu brīvo laiku kopā ar otru pusīti un draugiem cenšas pavadīt brīvā dabā, tāpēc oriģināli viņa radītie video bija paredzēti savam priekam: "Video ir daudz interesantāk skatīties nekā pētīt fotogrāfijas. Video rada dzīvākas sajūtas."

Piedzīvojumu iemūžināšanai un mirkļu tveršanai tika iegādāta "Sony" markas sporta kamera, ar ko tika filmēti visi velosipēdu braucieni, pārgājieni, laivu braucieni un ceļojumi.

Jautāts, vai filmēšanu un video montēšanu Ivo ir apguvis profesionālā ceļā, viņš bilst, ka "pilnīgi visu iemācījies pašmācības ceļā, pārsvarā caur "Youtube" video". Neskatoties uz to, video entuziasts nesen laimēja Latvijā zināma lidkadru veidotāja Reiņa Viļņa Baltiņa rīkotā konkursā.

Konkursā Ivo ar saviem montētajiem video pārspēja aptuveni 70 citus dalībniekus. "Šis patiesībā bija pirmais konkurss, kurā es piedalos," stāsta Ivo, piebilstot, ka izturējis visas trīs kārtas. "Izdomāju piedalīties tāpat vien, vēl domāju - kāda iespēja, ka vinnēšu."

Video entuziasts norāda, ka uzvara konkursā ļāva noticēt savām spējām un ieraudzīt nākotni savam hobijam. "Sākumā es domāju, ka es to daru vairāk priekš sevis, bet tagad es ticu, ka es to varu darīt, lai citiem ir prieks."

Ivo filmēšanas aprīkojumā ietilpst sporta kamera "Sony FDR-X3000" un kopš decembra nu jau divi droni "DJI Mavic Air 2" un "DJI Mini 2", ko saņēma balvā par Baltiņa rīkotā konkursa pirmo vietu. "Aprīkojums man ir diezgan vienkāršs, ja neskaita dronus," pauž autors.

Ivo video var apskatīt viņa "Youtube" kanālā - paša favorīti esot sens drona video ar draudzeni un Šveices ceļojuma atskats. Tuvākajos video meistara plānos ietilpst papildus drona pilota licencei papildināt filmēšanas atļauju klāstu.

Ja Tev patīk pārgājieni pa koka laipām purvainos apvidos, tad noteikti ir vērts apmeklēt Purezeru un izstaigāt aptuveni 3,5 km garo taku! ?️

Posted by Ivo Marks Rozenbaums on Wednesday, December 2, 2020
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu