Kurš pārtikas produkts spēj ātri samazināt cukura līmeni asinīs?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Robina Weermeijer/unsplash

Paaugstināts glikozes, galvenā cukura, kas ir nepieciešams enerģijai, līmenis asinīs ilgtermiņā var novest pie nopietnām veselības problēmām - diabēta, insulta un pat akluma. Par pārtikas produktu, kura lietošana spēj samazināt šo līmeni, vēsta portāls "Express".

Portāls ziņo, ka "brīnumlīdzeklis", kas spēj samērā īsā laikā samazināt glikozes līmeni asinīs, ir aunazirņi, kas tautā tāpat tiek saukti par turku zirņiem.

Tiek atzīmēts, ka šī produkta īpašības ir saistītas ar lielu olbaltumvielu un šķiedrvielu daudzumu. Šķiedrvielas palēnina ogļhidrātu, tostarp, glikozes, uzsūkšanos organismā - rezultātā krītas cukura līmenis asinīs, kā arī tam ir grūtāk uzkrāties.

Pētījumi norāda, ka vienas maltītes, kuras sastāvu pārsvarā sastāda turku zirņi, ieturēšana dienā ievērojami pazemina cukura līmeni asinīs pat līdz sešām nedēļām, salīdzinot ar maltīti, kuras galvenā sastāvdaļa ir kvieši.

Tāpat eksperti atzīmē, ka normalizēts glikozes līmenis tāpat arī uzlabo svara zaudēšanu, kā arī mazina kāri pēc saldumiem un pārtikas, kurai nav īpaši augsta uzturvērtība.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu