"Man vienkārši vajadzēja kādu sev blakus." Vīrietis pēc piecpadsmit gadiem atrod svešinieku, kurš viņu izglāba no pašnāvības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marks Heiniks un Maiks Ričijs.
Marks Heiniks un Maiks Ričijs. Foto: Mark Heinick/Facebook

Marks Heiniks 15 gadu vecuma bija izlēmis padoties - viņš mēģināja izdarīt pašnāvību, nolecot no tilta. Viņa mēģinājumu pārtrauca kāds garāmgājējs, un vīrietis vēlāk par pārdzīvoto uzrakstīja grāmatu, kas palīdzēja satikt svešinieku, kurš reiz izglāba viņa dzīvību, vēsta portāls "People".

Kādā aukstā 2003. gada ziemā Maiks Ričijs atgriezās no savas vēlās darba maiņas jauniešu centrā Keipbretonas salā Kanādā. Pietuvojoties gājēju tiltam viņš pamanīja, ka no tā nokarājas kāda svešinieka stāvs. Vīrietis apturēja mašīnu un ieraudzīja pusaudzi, kura skatiens bija pievērsts asfaltam 12 metrus zem viņa.

"Es nebiju pārliecināts, ka varu viņu izglābt, taču man vajadzēja vismaz pamēģināt," Ričijs atklājis portālam.

Vīrietis ir uzkāpis uz tilta un sācis runāt ar nepazīstamo pusaudzi. "Mans skatiens bija fokusēts uz viņa nosalušajiem pirkstiem," stāstījis Maiks.

Kad zēns beidzot ir atlaidis savu tvērienu, Ričijs ir viņu pātvēris un pārvilcis pāri margām. Drīzumā ieradušies glābšanas dienestu pārstāvji un aizveduši pusaudzi, atstājot Maiku neziņā par to, kas ir noticis.

"Mani jau sen nomāca domas par to, vai šim zēnam izdevās. Nebija veida, kā to noskaidrot, tādēļ centos šīs domas atgaiņāt, taču tas nebija viegli," intervijā stāstījis vīrietis.

Marks Heiniks sava pašnāvības mēģinājuma brīdī jau vairākus gadus bija cietis no depresijas un bija vairākkārtīgi mēģinājis izbeigt savu dzīvību. Maiku Ričiju viņš atcerējās tikai kā "svešinieku brūnā jakā", taču šis cilvēks viņu iedvesmoja mainīt savu dzīvi un atrast tajā iemeslu dzīvot.

"Viņš nebija profesionālis - vienkārši kāds līdzcilvēks, kas bija blakus. Tas arī bija viss, ko man vajadzēja - vēl kāds, kurš mani redz," stāstījis Heiniks, kurš nu ir kļuvis par vienu no Kanādas vadošajiem garīgās veselības profesionāļiem un ieguvis maģistra grādu bērnu attīstības studijās.

Heiniks par savu pieredzi ir pastāstījs arī populārajā uzstāšanās platformā "TedX", kas sasniedza sešarpus miljonu skatītāju visā pasaulē. Viens no tiem ir bijis arī Maika Ričija draugs, kurš viņam ir pastāstījis par video.

Ričijs, kurš Heinika uzstāšanos noskatījās tualetē jauniešu centrā, kur viņš strādā, stāsta, ka "es vienkārši salūzu. Mani pārņēma milzu laime un gandarījums par to, ka šis cilvēks joprojām ir dzīvs un dara tik lielas lietas. Es gribēju ar viņu sazināties, taču nezināju, vai drīkstu iejaukties šī cilvēka dzīvē - tas būtu varējis uzjundīt vecas sāpes".

Pēc pāris nedēļām Marks Heiniks parādījās kādā televīzijas pārraidē un lūdza sabiedrības palīdzību labsirdīgā svešinieka atrašanā. Nav pagājis ilgs laiks, līdz ziņas par šo uzstāšanos ir sasniegušas Maiku Ričiju, kurš "izglābtajam zēnam" ir uzrakstījis vēstuli.

Pēc pāris mēnešiem abi vīrieši ir satikušies vēlreiz - viņu pirmais kontakts ir bijis apskāviens.

"Kā gan pateikties kādam, kurš ir izglābis tavu dzīvi? Labākais, ko varēju darīt, ir parādīt dzīvi, kas man ir, pateicoties viņam - iepazīstināju Maiku ar savu sievu un divgadīgo dēlu," stāstījis Heiniks.

Maiks Ričijs intervijā stāstījis, ka "es tik daudzus gadus domāju par to, kas ir noticis ar šo cilvēku. Uzzināt, ka ar viņu viss ir kārtībā ir labākais, ko varēju vēlēties".

Starp abiem vīriešiem valda draudzība un Ričijs nu ir kļuvis par "izglābtā pusaudža" otrā bērna krusttēvu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu