"Ceru, ka debesīs nebūs virsstundu." Pēc ilgstošas pārslodzes Ķīnā dzīvību zaudē 23 gadus veca biroja darbiniece

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Danny G/Unsplash

Ķīnā pēc ilgstošas pārslodzes dzīvību zaudējusi kāda 23 gadus veca virtuālās komercijas uzņēmuma darbiniece. Lai arī oficiāls nāves cēlonis joprojām nav nosaukts, šis gadījums ir raisījis diskusijas par darba apstākļiem šajā nozarē, vēsta portāls "Daily Mail".

Gados jaunā sieviete strādājusi lēto preču tirdzniecības lietotnē "Pin Duo Duo" - viņa noģībusi un aizgājusi no dzīves pusdivos no rīta, dodoties mājās no darba. "Es ceru, ka debesīs nebūs virsstundu," lasāms vienā no pēdējiem nelaiķes sociālo tīklu ierakstiem.

Lai arī nav drošas informācijas par to, cik ilgu laiku darbā savas pēdējās maiņas laikā ir pavadījusi sieviete, "Daily Mail", atsaucoties uz "Shanghai Financial News", apgalvo, ka daudzi virtuālās komercijas nozares darbinieki bieži vien birojā pavada visas septiņas nedēļas dienas, turklāt strādā no 11 rītā līdz 23 vakarā. Oficiāli šo darbinieku maiņas beidzas astoņos vakarā.

Publikācijā atzīmēts, ka "e-komercijas" nozari Ķīnā neoficiāli dēvē par "996 darba stundu sistēmu". Tas nozīmē, ka priekšnieki sagaida, ka padotie būs darba vietā 12 stundas vismaz sešas dienas nedēļā.

2019. gadā Ķīnas interneta tirdzniecības giganta "Alibaba Group" dibinātājs un vadītājs, Ķīnas bagātākais vīrietis Džeks Ma, par "996 stundu grafiku" ir izteicies visai pozitīvi. 

"Darbs šādā tempā ir milzīga svētība," intervijā minējis Ma un piebildis, ka ne visiem ir sniegta iespēja strādāt tik daudz.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu