Māte Lielbritānijā nokļuvusi smagas dilemmas priekšā - kuram bērnam ziedot savu nieri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Binghemu ģimene.
Binghemu ģimene. Foto: Vizioni.info/Facebook

Sāra Binghema no Lielbritānijas ir nonākusi neapskaužamas dilemmas priekšā - abiem viņas bērniem ir konstatēta reta saslimšana, kas ietekmē nieres, taču sieviete var ziedot tikai vienu no saviem orgāniem, vēsta BBC.

48 gadus vecā sieviete intervijā atklājusi, ka viņas bērni cieš no nefronoftīzes - sievietes 16 gadus vecajai meitai Arielai šo diagnozi uzstādīja pirmajai, taču pēc kāda laika slimība atklāta arī viņas 20 gadus vecajam dēlam Noasam.

"Es jau biju sagatavojusies, ka ziedošu nieri savai meitai, taču tad sākās dēla veselības problēmas. Ir tikai viena niere, kuru varu ziedot, lai saglabātu savu dzīvību," stāstījusi Binghema, uzsverot, ka jūtas pateicīga par mediķu sapratni un pacietību lēmuma pieņemšanas periodā.

Arielai Binghemai nieru mazspēja tikusi konstatēta 2016. gadā un viņas veselības stāvoklis laika gaitā ir kļuvis ievērojami sliktāks. Noasam šī diagnoze ir uzstādīta 2019. gadā. Ģimene atklāj, ka, iespējams, viņu dēlam nieri varētu ziedot kāds no ģimenes draugiem - Noasa tēvs nevar ziedot savu orgānu ģenētiskas neatbilstības dēļ.

Pašlaik Ariela gatavojas operācijai, tikmēr Noass, kura stāvoklis ir pasliktinājies, saņem dialīzes procedūras. Pārim ir vēl viens dēls, kurš pašlaik tiek testēts, lai uzzinātu viņa risku saslimt ar šo slimību.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu