"Viņš bija lielisks gan trasē, gan dzīvē." Bijušais Šūmhera kolēģis atklāj bijušā pilota cilvēcīgo pusi

Apollo.lv
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AP/ Scanpix

Tagadējais brīža F-1 komandas "Renault" (nākamsezon - "Alpine Racing") sporta direktors Alans Permāns "Beyond The Grid" podkāstā atklāja savu pieredzi ar leģendāro Mihaelu Šūmaheru.

Par Mihaelu Šūmaheru F-1 fanu un apskatnieku vidu domas allaž ir dalījušās un tas tā, visticamāk, arī paliks. Daļa F-1 sabiedrības uzskata, ka leģendārais pilots ir uzskatāms par "netīru", ņemot vērā viņa to, ka viņš mēdza psiholoģiski "apstrādāt" gan pretiniekus gan komandas biedrus. 

Cita daļa no pirmās formulas saimes Šūmaheru uzskata par atsaucīgu un dāsnu personību. Pie šīs grupas pieder arī pieminētais Permāns.

Britu inženiera un Šūmahera ceļi krustojās aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados. Tobrīd Permāns vēl bija tālu no šobrīd ieņemtā amata, strādājot par inženieri "Benetton" vienībā, ar kuru kopā leģendārais vācu pilots izcīnīja savus pirmos divus titulus.

Permāns podkāstā atcerējās, ka Šūmahers allaž pret saviem tehniskajiem kolēģiem izturējies ar cieņu un rūpību.

"Maikls bija viens no pirmajiem, šiem te vispusīgajiem puišiem. Kad es sāku darboties ["Benetton"], es strādāju ar Mihaela mašīnu un viņš bija ļoti labs pret mums visiem. Mihaels bija izstrādājis bonusa sistēmu, kas gan nebija ļoti liela," atcerējās Permāns.

"Kad Mihaels uzrādīja labus rezultātus, mēs visi saņēmām nelielu bonusu," skaidroja bijušais inženieris.

Bet, kā skaidro Permāns, Šūmahers allaž ir centies iemācīties visu kolēģu vārdus. Tāpat ir dzirdēti nostāsti, ka vācu pilots zinājis arī visu garāžas darbinieku dzimšanas dienu datumus. 

Nav šaubu, ka pilota tuvākie kolēģi ir tieši inženieri un pārējie garāžas darbinieki, bet, kā atceras Permāns, Šūmahers allaž labi izturējies arī pret netiešajiem kolēģiem.

"Ja jūs aprunātos ar tā laika cilvēkiem, kuri bija iesaistīti citos procesos - sabiedriskajās attiecībās, mārketingā, presē, viņi visi par Šūmaheru teiktu labus vārdus," norādīja Permāns.

Nobeigumā tagadējais "Renault" sporta direktors neslēpa, ka, laikam ejot uz priekšu, ir mainījušies arī piloti un viņu attieksme pret apkārtējiem. Līdz ar to tas, kas Šūmaheram sanāca dabīgi, mūsdienās daudziem pilotiem rada problēmas.

"Viņš vienkārši bija super profesionāls. Es esmu pārliecināts, ka mūsdienās daudziem puišiem tas sagādā lielas grūtības. Mihaels šajā aspektā bija kolosāls. Viņš bija lielisks gan trasē, gan dzīvē," noteica Permāns.

Šūmahers savas karjeras laikā izcīnīja septiņus čempiona titulus, kas šobrīd jau ir dalīts visu laiku labākais rādītājs. Vācu pilots sacīkstes aizvadīja četrās komandās - "Benetton", "Ferrari", "Mercedes" un arī "Jordan", kur viņš aizvadīja tikai savu debijas sacīksti 1991. gada Beļģijas "Grand Prix".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu