"Google Play" vairs nepiedāvās sociālā tīkla lietotni, kas bija iecienīta Trampa atbalstītājiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ascannio/shutterstock.com

Korporācija "Google" savā lietotņu veikalā "Google Play" kopš piektdienas vairs nepiedāvā sociālā tīkla "Parler" lietotni, ko iecienījuši konservatīvā un labējā spārna amerikāņi un kas sevi pozicionē kā alternatīvu "Twitter" bez cenzūras ierobežojumiem.

Lietotnes "Parler" lejuplādes varētu pārtraukt arī uzņēmums "Apple", kas pieprasījis, lai sociālais tīkls moderē savu saturu.

Sociālais tīkls "Parler" tika izveidots 2018.gadā un dēvē sevi par "lietotni vārda brīvībai".

Kā pavēstīja "Google" pārstāvis sakariem ar presi, ņemot vērā bažas par sabiedrības drošību, "Parler" lietotne "Google Play" nebūs pieejama, līdz netiks atrisinātas problēmas.

Lietotni aktīvi izmanto ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji, un tās popularitāte ievērojami auga ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā, kad "Twitter" sāka marķēt Trampa ierakstus kā maldinošus.

ASV mediji vēsta, ka Vašingtonā trešdien notikušās Trampa atbalstītāju vardarbīgās nekārtības, kas kulminēja ar ielaušanos ASV Kapitolijā, lielā mērā esot organizētas, izmantojot tādas lietotnes kā "Parler".

Trampa loka cilvēki aktīvi aktīvi popularizē "Parler" kā alternatīvu "Twitter" un "Facebook", kas, kā pārmet Tramps, cenzē konservatīvos uzskatus.

Baltā nama preses sekretāre Keilija Makenenija vēl jūnijā pavēstīja, ka ir izveidojusi kontu "Parler", jo viņai apnikusi konservatīvo cenzēšanas citos sociālajos tīklos.

"Parler" vadītājs Džons Meics "Google" lēmumu nosodījis.

"Man šķiet, ka viņi patiesībā nav noraizējušies par "vardarbību", jo tas jau tāpat ir pret mūsu noteikumiem," ierakstā "Parler" norādīja Meics. "Ja viņiem rūpētu, viņi mēģinātu palīdzēt. Nevis izmest lietotni un nosūtīt publisku paziņojumu par attiecību izbeigšanu. Briesmīgs veids, kā risināt šo situāciju."

Korporācija "Google" sūdzības pilno versiju "Parler" nav nosūtījusi, piebilda Meics.

Pēdējo mēnešu laikā "Parler" korporācijas "Apple" lietotņu veikalā stabili turas lejuplāžu topā.

Sestdienas rītā sociālajā tīklā "Parler" bija vairāk nekā 92 000 ierakstu ar tēmturi #twexit, ar ko iezīmēti komentāri par labu aiziešanai no "Twitter".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu