Saistībā ar iebrukumu Kapitolijā aizturēts "QAnon Šamanis" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar nemieriem ASV Kapitolijā aizturēts prominents QAnon sazvērestības teorijas atbalstītājs, vēsta BBC.

Džeikobs Entonijs Čenslijs, kas pazīstams kā Džeiks Andželi, aizturēts un apsūdzēts vardarbīgā iekļūšanā īpašumā un sabiedriskās kārtības traucēšanā.

Čensiljs, kurš sevi dēvē par "QAnon Šamani", it kā esot sejas krāsā un kažokādas cepurē ar ragiem tērpies vīrietis, kurš trešdien iekļuva Kongresa ēkā. Viņš pats publiski nav komentējis izvirzītās apsūdzības.

Vašingtonas federālā prokurora paziņojumā sacīts, ka tiek uzskatīts, ka Čenslijs ir tas cilvēks, kurš medijos bija redzams Kapitolijā, tērpies lāčādas cepurē ar ragiem un kura seju klāja sarkana, balta un zila krāsa. Viņš bija ar kailu torsu un gaiši brūnās biksēs.

"Šai personai bija šķēps, aptuveni sešas pēdas (apmēram 1,80 metri) garš, kam zem asmens piesiets ASV karogs," sacīts paziņojumā.

BBC žurnāliste ar "Q Šamani" satikās sestdien, 9. janvārī, satikās mītiņā Fīniksā, lai pārrunātu viņa lomu trešdienas nemieros, ko vīrietis aprakstīja kā "skaistu dienu".

Šajā pašā dienā viņam bija brīvprātīgi sarunāta tikšanās ar Federālā izmeklēšanas biroja darbiniekiem. Čenslijs domājis, ka pēc tās viņu palaidīs vaļā.

Sarunā ar žurnālisti vīrietis bijis mierīgs, jo, viņaprāt, viņš nav izdarījis neko sliktu un viņa pusē esot patiesība un Dievs.

Arizonas štata pilsētā Tūsonā satiktie Donalda Trampa atbalstītāji arī pastāstīja, ka trešdienas notikumi nav mainījuši viņu attieksmi pret pašreizējo prezidentu. Tas bijis mierīgs protests, kurā iefiltrējušies vardarbīgi galēji kreisie, sacīja Trampa atbalstītāji.

Čenslijs gan neapstiprināja šo versiju - 6. janvārī pie Kapitolija neesot bijuši ne "Antifa", ne citu kreiso organizāciju locekļi. Protestā piedalījušies "patrioti, kas darījuši to, ko būtu darījuši nācijas dibinātāji", viņš sacīja.

Paziņojumā par Čenslija aizturēšanu arī minēts, ka aizturēts vīrietis, kurš, iespējams, redzams fotogrāfijās, nesot Kongresa Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi pulti.

36 gadus vecais Adams Džonsons aizturēts saistībā ar apsūdzībām valdības īpašuma zādzībā un vardarbīgā iekļūšanā īpašumā.

Foto: AFP / Scanpix

Saistībā ar trešdienas nemieriem aizturēti vēl vairāk nekā desmit cilvēki.

Trampam prezidenta amats jāatstāj pēc 11 dienām. Demokrātu likumdevēji pirmdien plāno uzsākt impīčmenta procedūru par "sacelšanās veicināšanu". Baltā nama pārstāvis pauda, ka impīčments tik neilgi pirms pilnvaru beigām vēl vairāk sašķeltu valsti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu