Kāpēc barojošs sejas krēms un aizsargmaska ir slikta kombinācija?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evgeni Tcherkasski/Unsplash

Lai arī daudzi cilvēki, iespējams, domā, ka pandēmijas laiks ir izcili piemērots savas sejas ādas lutināšanai, arī šajos apstākļos patiess ir teiciens - "kas par daudz, tas par skādi", vēsta portāls "Postimees".

Maskavas dermatoveneroloģijas un kosmetoloģijas zinātniskā centra kosmetoloģe Poļina Kolčeva pastāstījusi par ādas kopšanas īpatnībām zem aizsargmaskas. Eksperte paskaidrojusi, ka, lietojot taukainu sejas krēmu zem aizsargmaskas, rodas "siltumnīcas efekts" un šādos apstākļos visi netīrumi netraucēti iekļūst atvērtajās porās.

"Zem maskas nav ieteicams uzklāt eļļainus produktus, jo tas rada "siltumnīcas efektu" - palīdz atvērt poras un palielina ādas caurlaidību, kas ļauj visai baktēriju florai viegli iekļūst ādā un izraisīt iekaisumu," sacījusi Kolčeva. 

Eksperte atgādinājusi, ka vislabāk ir izmantot vienreizlietojamās aizsargmaskas, jo auduma maskas bieži vien ir izgatavotas no sintētiskiem materiāliem un var izraisīt dermatītu.

"Lai izvairītos no kairinājuma, jums ik pēc divām stundām jāmaina medicīniskās maskas. Tāpat nav ieteicams izmantot sintētiska auduma maskas, kurās neelpo āda - tas var novest līdz kontaktdermatītam," stāsta kosmetoloģe.

Viņa atklājusi, ka iekaisumi visbiežāk rodas vietās, kur maska visciešāk pielīp ādai. Bieži sastopams ir arī kairinājums aiz ausīm, kuru rada berze - no tā var izvairīties, valkājot maskas ar mazliet brīvāku elastīgo saiti vai maskas ar auklu.

"Ja tomēr izlemjat lietot atkārtoti lietojamas maskas, pēc katras valkāšanas reizes noteikti izmazgājiet tās, kā arī pēc iespējas biežāk gludiniet šo apģērba gabalu," sacījusi Poļina Kolčeva.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu