Narkotikas, uzmākšanās un "roku palaišana". Modes pasauli satricinājis skandāls ap dizaineru Aleksandru Vangu

Modes dizainers Aleksandrs Vangs. Foto: AFP/SCANPIX
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2020. gada beigās modes industriju satricinājis skandāls, kura epicentrā ir slavenais modes dizainers Aleksandrs Vangs - vīrieti apsūdz par seksuālu uzmākšanos un savas varas pozīcijas nelietīgu izmantošanu. Par notikušo vēsta portāls RUS TVNET.

Aleksandrs Vangs ir taivāniešu izcelsmes amerikāņu dizainers, dzimis 1983. gada 26. decembrī Sanfrancisko. Viņš ir "Alexander Wang" modes nama dibinātājs.

Vangam modes pasaulē slavu ir atnesusi "unisex" kašmira džemperu līnija, kā arī sadarbība ar dažādiem masu modes zīmoliem, kā piemēram "GAP", "H&M" un "Adidas Originals". Vangs no 2012. līdz 2015. gadam strādājis par prestižā modes nama "Balenciaga" radošo direktoru.

Apsūdzības no modeļiem

2020. gada izskaņā "Instagram" kontā "Shit Model Management", kurā tiek publicēti stāsti par modeļu dzīvi un modes industrijas aizkulisēm, tika publicēti vairāku vīriešu un transpersonu stāsti, kuros dizainers apsūdzēts agresīvā seksuālā rakstura uzvedībā un rīcībās. Līdzīgus stāstus publiskojis arī modes industriju aizkulišu "Instagram" konts "Diet Prada".

Vairāki stāsti nākuši no anonīmiem avotiem, taču modelis Ouens Monejs atklāti aprakstījis kādu 2017. gada incidentu, kad Vangs esot pieskāries viņa ģenitālijām bez atļaujas. Monejs minējis, ka atklāj šo informāciju, jo nu ir guvis apliecinājumu tam, ka nav vienīgais, kurš varētu būt cietis no dizainera uzvedības.

@owenamooney

Reply to @hannah_mantanna yep, Alexander Wang is a sexual predator, pass it on ##fyp ##foryoupage

♬ original sound - Owen Mooney

Dažās liecībās tāpat ir stāstīts par negribētiem pieskārieniem, negaidītu atkailināšanos no dizainera puses un spiedienu iesaistīties seksuāla rakstura aktivitātās. Daži no apsūdzētajiem izvirzījuši hipotēzi, ka Vangs esot viņu dzērieniem pievienojis narkotikas.

Incidenti, par kuriem vēsta liecības, esot notikuši vairāku gadu garumā, taču visvairāk negatīvo stāstu ir tieši par laika periodu no 2014. - 2015. gadam.

Aleksandra Vanga reakcija

Pats dizainers noliedz visas apsūdzības par seksuālu uzmākšanos.

"Pēdējo dienu laikā esmu ticis pakļauts nepamatotām un groteski nepatiesām apsūdzībām. Šie apgalvojumi ir pamatīgi pārspīlēti no sociālo mediju kontiem, kas ir slaveni ar to, ka bez pierādījumiem un faktu pārbaudes ievieto anonīmu cilvēku viedokļus, kas ir radīti ar mērķi nomelnot," raksta Vangs.

Dizainers tāpat piebildis, ka "meli, kas tiek pasniegta kā patiesība, mani sadusmo.

Es nekad neesmu izturējies tik pretīgi un nekad tā nedarīšu.

Esmu iecerējis izmeklēt šo lietu un saukt pie atbildības tos, kas sniedz un izplata šādus paziņojumus internetā".

"Šos nepamatotos apgalvojumus sociālajos medijos ir izteikušas vietnes, kuras vairākkārt ir "izcēlušās" ar klaju vienaldzību pret faktu pārbaudes nozīmi," izteicies dizainers.

Vangs atklājis, ka viņa komanda aktīvi izmeklē situāciju, un pateiciess par atbalstu, ko modes nams saņēmis kopš skandāla sākuma.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu