Kamala Harisa pozē žurnāla "Vogue" vākam, taču foto izpelnījušies asu kritiku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šogad, kā zināms, ASV vēlēšanas kļuva par patiesi vēsturisku notikumu arī tāpēc, ka sieviete pirmo reizi kļuva par valsts viceprezidenti. Turklāt Kamala Harisa ir melnādaina sieviete, kas arī kā izrādās ir diskusijas cēlonis par modes ikoniskā žurnāla "Vogue" februāra numura vāku. 

Žurnāla "Vogue" ASV viceprezidentes Kamalas Harisas vāka fotosesija sacēlusi sociālajos tīklos īstu viedokļu vētru, izskanot pat vairākiem publiskiem lūgumiem Kamalai sarīkot citu fotosesiju.

Kas tad tik ļoti ir satracinājis cilvēkus, ka tie klaji pauž kritiku augstas reputācijas izdevuma "Vogue" profesionāļu komandai?

Pirmā lieta, par ko noris karstas diskusijas, ir apgaismojums, kas pielietots žurnāla vākam izvēlētajai fotogrāfijai. Tā ietekmē daudziem šķiet, ka Kamalas ādas krāsa tikusi apzināti "pabalināta". 

Foto: Scanpix/SIPA/Reuters/Instagram

Otrā lieta ir pašas viceprezidentes stils. Tēls, kurā redzama Harisa melnā žaketē un "Converse" kedās, nebija tas, kuru sabiedrība bija gaidījusi uz "Vogue" vāka. Daži šo visu pat nosauca par "necieņu" pret ievēlēto viceprezidenti.

Kāds publiski kritizēja arī "Vogue" galveno redaktoru. "Kāds haoss," rakstīja "New York Times" līdzautors Vajahats Ali. "Annai Vintūrai tiešām nedrīkst būt melnādainu draugu un kolēģu. Es bez maksas uzņemšu foto ar viceprezidenti, izmantojot savu telefonu, un esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka tās izrādīsies labāk nekā šis Vogue vāks!"

Pēcāk gan "Vogue" publicēja otru foto, kurā Harisa ir gaiši zilā "Michael Kors" bikškostīmā un bildēta uz zelta fona. Uzsverot, ka tieši šis ir plānots kā izdevuma vāks, bet žurnāla iekšpusē būšot Kamala neformālākā apģērbā. 

Tikmēr "Washington Post" vecākais kritiķis Robins Givhans rakstīja, ka, lai gan "šajā attēlā nav nekas nepareizs", izvēloties neoficiālo attēlu par vāka foto, "Vogue" nolaupīja Harisai viņas "rozes jeb starmešu gaismu".

Abus attēlus uzņēmis Tailers Mičels (Tyler Mitchell), kurš kļuva par pirmo melnādaino fotogrāfu, kurš uzņēma amerikāņu izdevuma "Vogue" vāku, kad iemūžināja dziedātāju Bejonsē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu