Urbanovičs: Pavļutam kā visu mediķu virsganam publiski jāvakcinējas, lai iedrošinātu svārstīgos (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Veselības ministram Danielam Pavļutam (AP) kā "visu mediķu jaunajam virsganam" būtu iespējami ātri publiski jāvakcinējas pret Covid-19, tādējādi mazinot satraukumu iedzīvotāju vidū un iedrošinātu vakcinēties tos, kuri baidās, uzskata partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs.

Politiķis pārliecināts, ka situācijā, kad daudziem iedzīvotājiem, tostarp arī mediķiem, ir bažas, neskaidrības vai pat bailes saistībā ar jaunajām vakcīnām pret Covid-19, vismaz nozares ministram būtu jārāda priekšzīme un publiski jāsaņem vakcīna, jo tādējādi varētu radīt pārliecību par vakcīnu drošumu.

"Aicinu Pavļutu publiski vakcinēties, tādējādi uzmundrinot svārstīgos cilvēkus. Tas būtu godīgi. Viņš, protams, varētu teikt, ka nav riska grupā, bet viņš ir visu dakteru virsgans," sacīja politiķis, uzsverot, ka ar šādu soli ministram būtu jārāda, ka patlaban "viss ir pa nopietnam".

Jautājumā par to, vai analoģisku iemeslu dēļ nebūtu jāvakcinē arī Saeimas deputāti un visi valdības locekļi, Urbanovičs pauda, ka šajā gadījumā būtu jāizvairās no interešu konflikta riska, pašiem deputātiem lemjot par sevis vakcināciju. Pats politiķis gan ir gatavs vakcinēties uzreiz, tiklīdz pienāks viņa kārta.

"Taču, ja Pavļuts publiski vakcinēties bez manis neies, es labprāt to darītu viņam blakus," piebilda politiķis.

Jau ziņots, ka arī pirmdien Latvijā pret Covid-19 visvairāk mediķu vakcinēts universitāšu slimnīcās, bet vismazāk vakcinēts zemāka līmeņa ārstniecības iestādēs Zemgalē un Vidzemē, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Pirmdien kopumā pret Covid-19 Latvijā vakcinētas 1312 personas, tādējādi pirmo reizi pārsniegts 1000 vakcinēto slieksnis. Iepriekš lielākais vienā dienā pret Covid-19 vakcinēto skaits bija 9.janvārī, kad tika sapotēts 901 cilvēks.

Kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 sapotētas 8274 personas. Līdz šim kopumā vakcinētas 3779 ārstniecības personas un 4495 ārstniecības iestāžu darbinieki.

Pirmdien vakcinēšanās notika 31 ārstniecības iestādē. Līdz šim kopumā vakcinācija notikusi 33 slimnīcās.

Vakar visvairāk mediķu vakcinēts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, kur poti saņēmuši 289 cilvēki, līdz ar to kopš vakcinēšanās kampaņas sākuma šajā iestādē sapotēti 2560 cilvēki.

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā vakar vakcinēti 157 mediķi, bet kopumā tur pret Covid-19 sapotēti 2213 cilvēki.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā pirmdien vakcinēti 150 cilvēki, līdz ar to šajā iestādē kopumā pret Covid-19 sapotēti 880 cilvēki.

Vismazāk cilvēku vakar vakcinēti Bauskas, Madonas un Tukuma slimnīcās, kur poti pret Covid-19 saņēmuši attiecīgi seši, pieci un viens cilvēks.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu