Navaļnijs nedēļas nogalē atgriezīsies Krievijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Rosfoto.ru/shutterstock.com

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kurš pēc saindēšanas ar nervus paralizējošo vielu "Novičok" vairākus mēnešus ārstējās Vācijā, paziņojis, ka jau šonedēļ atgriezīsies Krievijā. 

Par savu atgriešanos dzimtenē Navaļnijs paziņojis sociālajos tīklos. 

"Jautājuma par "atgriešanos vai neatgriešanos" nekad nav bijis. Tas tāpēc, ka es nekur neaizbraucu. Es attapos Vācijā, tur nonākot reanimācijas kastē," raksta Navaļnijs. 

Viņš Maskavā gatavojas ierasties svētdien, 17. janvārī, ar Krievijas lidsabiedrības "Pobeda" reisu. 

Jau ziņots, ka 44 gadus vecajam Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22. augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2. septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Kā secināts izmeklēšanā, ko veicis starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" un Krievijas izdevums "The Insider" sadarbībā ar ASV televīzijas kanālu CNN un vācu žurnālu "Der Spiegel", atentātu pret Navaļniju Tomskā īstenoja slepena Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vienība, kas darbojusies FDD Kriminālistikas institūta aizsegā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu