Vīrieti ASV no 236 miljonu dolāru bagātības šķir divi paroles minējumi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: André François McKenzie/Unsplash

Daudzi no mums ir saskārušies ar neapskaužamo situāciju, kad no līdzekļiem vai telefona satura šķir vēl tikai pāris paroles minējumi. Tiesa, reti kurš šo situāciju varētu izjust tikpat sāpīgi kā Stefans Tomass, kuram aiz "digitālās atslēgas" glabājas "Bitcoin" vituālā valūta 236 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta portāls "Unilad".

Stefans Tomass, programmētājs no Vācijas, kurš strādā un dzīvo ASV, medijiem atklājis, ka ir aizmirsis paroli, kas ļautu viņam piekļūt "IronKey" - mazizmēra cietajam diskam, kurā glabājas pieeja viņa "virtuālajam maciņam". Vīrieša īpašumā esot septiņi tūkstoši "Bitcoin" virtuālās valūtas vienību - nesen šī "e-nauda" sasniegusi savas vērtības rekordu, 20 tūkstošus ASV dolāru par vienu vienību.

Viena no "IronKey" priekšrocībām ir tā spēcīgā datu aizsardzība - ja parole netiek uzminēta ar desmit piegājieniem, cietais disks tiek bloķēts un dati - aizšifrēti. Programmētājs atklājis, ka paroli ir pierakstījis uz kāda papīrīša, kas pirms laba laika ir pazaudēts.

Tomass izdevumam "The New York Times" atklājis, ka šī nelaime bieži vien neļaujot viņam naktīs gulēt.

"Es guļu gultā un domāju par to, tad dodos pie datora ar kārtējo stratēģiju un atgriežos no tā ar jaunu izmisumu," stāstījis programmētājs. 

Kriptovalūtu uzņēmums "Chainalysis" gan atklāj, ka vīrieša situācija ir visai bieži sastopama - aptuveni 20 procenti no visas pasaules "Bitcoin", kuru vērtība ir lēšama 140 miljardu ASV dolāru apmērā, atrodas "virtuālajos maciņos", kuriem nu vairs nav iespējams piekļūt.

Stefans, kurš ir samierinājies ar domu par to, ka šiem līdzekļiem, visticamāk, vairs netiks klāt, paudis, ka "virtuālā valūta ļauj kļūt "pašam par savu banku", taču ļaujiet vaicāt - vai Jūs taisītu savus apavus? Jāatzīst, ka bankas eksistē konkrētai funkcijai un daudzi no mums nemaz nav gatavi saskarties ar viņu darbības iespējamajām problēmām".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu