"Nezinu, cik ilgi puika bija ūdenī, taču noteikti ne minūti." Grobiņā garāmgājēja izglābj ledainā ūdenī slīkstošu puisēnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Grobiņas novads/Facebook

Pirmdien, 11. janvārī, Grobiņā pie pilsdrupām notika nelaimes gadījums. Dīķī kāds puika bija iekritis ledainā ūdenī un saviem spēkiem vairs nespēja tikt krastā. Pirms glābēju ierašanās zēna dzīvību paguva izglābt pašaizliedzīga garāmgājēja, vēstī Grobiņas novada dome sociālajā tīklā "Facebook".

"Lai ziemas prieki nepārvēršas traģēdijā, vecāki, lūdzu, runājiet ar saviem bērniem par drošību ziemā un pie ūdeņiem! Šodiena varēja atnest traģisku nelaimi pirmklasnieka ģimenē, ja vien kāda drosmīga sieviete nebūtu ātri reaģējusi un bērnu izglābusi vēl pirms glābēju ierašanās," raksta Grobiņas novada pašvaldība.

Nelaimē iekļuvušajam zēnam centušies palīdzēt citi bērni, kas saukuši pēc palīdzības. Notiekošo ieraudzīja Krista Lauva, kas ar bērniņu ratiņos tuvojās notikuma vietai. Krista, uzticējusi ratiņus garāmgājējai, ātrā skrējienā bijusi pie dīķa un metusies ūdenī, lai puisēnu glābtu.

Glābšana tik viegli nepadevās - bērna apģērbs bijis izmircis un pašam kājas iestigušas dīķa dubļos. Turklāt bērns arī bija tik ļoti nobijies un nosalis, ka pats vairs nespēja cīnīties par izkļūšanu no ūdens. Kristai ātri rīkojoties, izdevās puiku izglābt un nogādāt krastā, kur to nodeva mediķiem, kas bija ieradušies, lai sniegtu palīdzību.

"Godīgi sakot nepaliku vienaldzīga, jo ilgstoši bija dzirdami palīgā saucieni no zēna spēļu biedrenes.

Tobrīd tieši devos uz peldvietu, lai rūdītos āliņģī. Biju tikusi jau līdz tiltiņam, kas ved pāri Ālandes upei. Taču tieši šie saucieni man lika griezties atpakaļ un steigties palīgā," portālam "Liepājniekiem" pastāstīja pašaizliedzīgā glābēja.

"Domāju, ka tas ir tikai pašsaprotami, ja dzirdam palīgā saucienus un palīdzam.

Nezinu, cik ilgi puika bija ūdenī, taču noteikti ne minūti. Bet zēnam viss ir kārtībā un domāju, ka jau laimīgs ir atgriezies mājās no slimnīcas," par notikušo atklāj Lauva.

Drosmīgā sieviete no intervijas ar portālu "Apollo.lv" atteicās, sakot, ka neuzskata, ka viņa ir paveikusi kādu varoņdarbu, jo viņa izdarījusi to, kas tajā brīdī bija jādara.

Sakot sirsnīgu paldies par drošsirdību trešdien, 13. janvārī, Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols Kristai Lauvai pasniedza novada zemnieku un mājražotāju labumu grozu, vēlot stipru veselību.

"Mēs gribam pateikt paldies arī mazajai meitenītei, kas bija klāt notikuma vietā un neapjuka, bet sauca pēc palīdzības.

Diemžēl mums nav zināms, kā viņu atrast, tāpēc, ja kāds var palīdzēt, lūdzu, lūdzu dodiet ziņu," raksta Grobiņas novada pašvaldība.

Turpinoties skolēnu brīvdienām, vecāki ir aicināti neatstāt bērnus bez uzraudzības un pārrunāt drošību ziemā un pie ūdens.

Sakot sirsnīgu paldies par drošsirdību, šodien Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols grobiņniecei Kristai...

Posted by Grobiņas novads on Wednesday, January 13, 2021
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu