Rīgā 1. un 11. tramvaja maršrutā kursēs trīs jauni zemās grīdas tramvaji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā 1. un 11. tramvaja maršrutā pasažieru pārvadājumi tiks nodrošināti ar trīs jauniem zemās grīdas tramvajiem, aģentūru LETA informēja uzņēmuma "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Līdz 2021.gada beigām "Rīgas satiksme" saņems vēl 17 jaunus tramvajus. 

No kopumā 20 jaunajiem zemās grīdas tramvajiem 15 būs trīs sekciju un pieci - četru sekciju tramvaji. Saņemot šos tramvajus, būs iespējams pilnībā nodrošināt zemās grīdas tramvajus 1. un 11. tramvaja maršrutā.

Līdz šim "Rīgas satiksmes" tramvaju parkā bija 169 tramvaju vagoni, no kuriem 26 ar zemo grīdu, taču, pieņemot ekspluatācijā minētos trīs tramvajus, zemās grīdas tramvaju skaits pieaudzis līdz 29.

Vidējais tramvaju vecums ir 31,6 gadi, tādejādi patlaban esošais tramvaju parks ir krietni novecojis, turklāt veicot remontus arvien vairāk tramvajiem tiek konstatēti dažādi būtiski bojājumi, kā rezultātā šo tramvaju ekspluatācijas izmaksas arvien pieaug.

Kā ziņots, tramvaji tiek piegādāti saistībā ar 2016.gada zemās grīdas tramvaju iepirkumu, kura kopējā summa bija 62 597 477 eiro. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šī iepirkuma rezultātā tika noslēgts līgums starp "Rīgas satiksmi" un Čehu uzņēmumu "Škoda Transportation" par 20 zemās grīdas tramvaju piegādi.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu