Slavenā rallijreida "Dakara" pēdējo dienu aizēno motosportista nāve

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pjērs Šerpans
Pjērs Šerpans Foto: AFP / Scanpix

Rallijreida "Dakara" septītajā posmā kritienu piedzīvojušais Francijas motociklists Pjērs Šerpans no gūtajām traumām piektdien miris, sacensību pēdējā dienā paziņoja organizatori.

Francūzis 10.janvārī sacensību septītajā etapā piedzīvoja smagu kritienu, bet ārstiem ar helikoptera palīdzību sportistu tuksneša smiltīs izdevās atrast 178 kilometrā.

Ierodoties ārstiem, Šerpans bijis bezsamaņā, bet vēlāk viņu nogādāja Sakakas pilsētas slimnīcā, kur konstatēta galvas trauma. 

Sportistam vēlāk veica operāciju, pēc kuras viņa veselības stāvoklis nostabilizējās. Šerpans pēc operācijas tika nogādāts Džidas slimnīcā, bet ceļā uz Francijas pilsētu Lilli sportists mira.

Šerpans šogad rallijreidā piedalījās jau ceturto reizi karjerā, bet pirmo kopš 2009.gada.

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies piektdien Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu