"Whatsapp" pārmaiņas ⟩ Jaunu lietotāju pieplūduma dēļ darboties pārstāj lietotne "Signal"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Signal". Ilustratīvs foto.
"Signal". Ilustratīvs foto. Foto: Ali _Cobanoglu/Shutterstock

Piesakoties miljoniem jaunu lietotāju, saziņas lietotne "Signal" piektdien, 15. janvārī, paziņojusi par tehniskām problēmām, vēstī raidsabiedrība BBC. 

Kopš "Whatsapp" paziņoja par privātuma politikas noteikumu ieviešanu, kas ļaus lietoteni vairāk dalīties informācijā ar savu mātesuzņēmumu "Facebook", miljoniem cilvēku steidz "Whatsapp" nomainīt pret citām saziņas lietotnēm, taču "Signal" šādam cilvēku pieplūdumam nebija gatavs, kā rezultātā daudzi lietotnes lietotāji nevar nosūtīt vai saņemt ziņas ne caur mobilo telefonu, ne datoru.

"Signal" vietnē "Twitter" informēja lietotājus par tehniskām problēmām un solīja tās atrisināt pēc iespējas ātrāk. 

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka par privātumu nobažījušies lietotāji masveidā atstāj lietotni "Whatsapp" un pāriet uz konkurējošām platformām "Telegram" un "Signal", kā rezultāta "WhatsApp" atcēla 8. februāra termiņu, līdz kuram lietotājiem ir jāapstiprina jaunie privātuma politikas noteikumi, un paziņoja, ka izmantos šo pauzi, lai kliedētu dezinformāciju par privātumu un drošību.

"Mēs no tik daudziem cilvēkiem esam dzirdējuši, cik liels apjukums ir par mūsu pēdējo atjauninājumu," bloga paziņojumā vēstīja "WhatsApp". "Šis atjauninājums nepaplašina mūsu spēju dalīties datos ar "Facebook''."

Uzņēmums solīja, ka tas "pakāpeniski vērsīsies pie cilvēkiem, lai tie pārskatītu šo politiku savā tempā, pirms 15. maijā kļūs pieejamas jaunās biznesa iespējas", un ka "nevienam [lietotājam] konts netiks apturēts vai dzēsts 8. februārī".

Atjauninājums attiecas uz to, kā tirgotāji, izmantojot "WhatsApp" tērzēšanai ar klientiem, var dalīties datos ar "Facebook", kas varētu izmantot šo informāciju mērķētām reklāmām.

Gaidāmais "WhatsApp" noteikumu atjauninājums jau izraisījis lietotāju asu kritiku visā pasaulē, jo bez šo noteikumu apstiprināšanas viņiem tiks liegta "WhatsApp" izmantošana.

Šīs izmaiņas gan neskars lietotājus Eiropas Savienībā (ES). "WhatsApp" uzsver, ka ES lietotāju dati netiks nodoti "Facebook" rīcībā, kad viņi piekritīs jaunajiem noteikumiem.

"Izmaiņas lietošanas noteikumos un privātuma politikā nekādi neietekmē "WhatsApp" datu apmaiņas praksi Eiropas reģionā," britu laikraksts "Independent" citēja "Whatsapp" oficiālo pārstāvi.

"Lai novērstu jebkādas šaubas, "WhatsApp" arī turpmāk nenodos Eiropas reģiona "WhatsApp" lietotāju datus "Facebook", lai "Facebook" varētu tos izmantot savu produktu un reklāmu uzlabošanai," viņš uzsvēra.

"WhatsApp" ilgstoši lepojies ar savu apņemšanos sniegt lietotājiem drošību un privātumu, pateicoties šifrētām sarunām un citām nozīmīgām tehnoloģijām, kas iestrādātas platformā.

Taču ziņa par jaunajiem noteikumiem radīja bažas par gluži pretējo, proti, ka cilvēku personīgā informācija netiek glabāta noslēpumā, bet gan koplietota ar "Facebook".

Eksperti gan norādījuši, ka "WhatsApp" ievāktā informācija nav cilvēku sarakstes, jo tās ir šifrētas un uzņēmums tās nevar redzēt, pat ja vēlētos. Šī informācija toties ir personu dati, tostarp lietotāju telefona numuri, viņu kontakti, profilu vārdi, attēli un diagnostikas dati.

Tādējādi vismaz pagaidām lietotāji var nesatraukties, ka privātas "WhatsApp" sarunas tiks izmantotas reklāmas vai citiem nolūkiem, skaidroja eksperti.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu