Saistībā ar Navaļnija atgriešanos aizturēti 69 cilvēki. Zināms, kurā iecirknī nogādāts opozicionārs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija atgriešanos no Vācijas svētdien, 17. janvārī, aizturēti 69 cilvēki, ieskaitot pašu Navaļniju, liecina cilvēktiesību aizsardzības projekta "OVD-Info" apkopotā informācija. 

Maskavā aizturēti 62 cilvēki, bet pārējie aizturēti Sanktpēterburgā. Starp aizturētajiem ir divi nepilngadīgie un vismaz seši žurnālisti. Pret trīs aizturētajiem policija pielietojusi pārmērīgu spēku, kā rezultātā divi no šiem cilvēkiem nonākuši slimnīcā. Vēl vienam aizturētajam policijas iecirknī palicis slikti, tāpēc šis cilvēks nogādāts slimnīcā. 

Četri no aizturētajiem nakti pavadījuši policijas iecirkņos, tostarp arī Navaļnijs, vēsta Krievijas medijs "Meduza". 

Savukārt 16 aizturēto statuss "OVD-Info" pagaidām nav zināms.

Pats Navaļnijs nogādāts Maskavas apgabala Himku 2. policijas nodaļā. 

Kā pavēstījuši Navaļnija līdzgaitnieki, policijas iecirknī viņš pavadījis nakti. Advokāti pie viņa pagaidām netiekot laisti. 

Navaļnijs svētdien atgriezās no Berlīnes, kur viņš piecus mēnešus ārstējās pēc saindēšanas ar nervus paralizējošo vielu "Novičok". Lidsabiedrības “Pobeda” lidmašīnai, kurā lidoja politiķis, bija paredzēts nosēsties Vnukovas lidostā, tomēr pēdējā brīdī tā tika pārvirzīta uz Šeremetjevas lidostu. 

Navaļnijs tika aizturēts lidostas pasu kontroles zonā. 

Viņš tika aizturēts pēc Krievijas Federālais sodu izpildes dienesta (FSIN) prasības. Dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu. 

Krievijas tiesa atzinusi Navaļniju par vainīgu krāpšanā un uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu izlaupīšanā, savukārt opozicionārs šo lietu dēvē par safabricētu. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu