"Ko tu dod citam, to tu pats saņemsi atpakaļ!" Anonīms labdaris Rīgā pie lielveikala izglābj daudzbērnu ģimeni no naudas soda (6)

Foto: Natālija Ogurcova/Facebook
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sociālajā vietnē "Facebook" lielu popularitāti iemantojis kādas Iecavas iedzīvotājas Natālijas ieraksts. Tajā sieviete izteica pateicību kādam labdarim, kurš viņas ģimeni paglābis no naudas soda iegūšanas. Lai uzzinātu sīkāk par šo notikumu, portāls "Apollo" sazinājās ar Natāliju.

Pagājušajā ceturtdienā, 14. janvārī, sociālajā tīklā "Facebook" lielu popularitāti iemantojis kāds ieraksts, kurā Natālija meklējusi anonīmu labdari.

Viņa savā ierakstā publicēja vēstījumu, kurā vēlas pateikties kādai nezināmai personai, kura viņas ģimeni paglābusi no naudas soda.

"Prieks, ka ir tādi nevienaldzīgi cilvēki. Liels paldies! Lai arī Jums ir izdevusies diena! Draugi, lūdzu padalieties, kas zina, varbūt mana pateicība nonāks līdz adresātam. Rīga, Mūkusalas "Maxima"," pie sava ieraksta rakstīja Natālija.

Līdz 19. janvārim ar ierakstu "Facebook" vietnē dalījušies jau vairāk nekā 4400 cilvēku, kā arī vairāk nekā 840 cilvēku ir "reaģējuši" uz ierakstu.

Natālijas stāsts par notikušo

Atgadījums noticis 14. janvārī, kad Natālija kopā ar vīru un septiņus gadus veco dēlu no Iecavas braukuši uz Rīgu, kur zēnam Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā tika veiktas dažas procedūras.

"Pēc slimnīcas apmeklējuma devāmies mājup, taču pa ceļam nolēmām iegriezties veikalā "Maxima", kas atrodas pie Mūkusalas apļa," sarunā portālu "Apollo" stāstīja Natālija.

Sieviete piebilda, ka tas nav ģimenes pirmais konkrētā veikala apmeklējums, tāpēc bijis pārsteigums, ka tur novietots aparāts, kurā jāievada mašīnas numurs.

"Cik atceros, tad pirms tam tur tāda nebija," norādīja Natālija.

Ģimene arī nekur neredzēja norādes, ka automašīnas numurs jāievada obligāti. "Es nesaku, ka tādas tur nav, iespējams, ka ir, bet mēs tās nepamanījām."

Iznākot no veikala, ģimene pamanīja, ka mašīnai aiz vējstikla ir piestiprināta zīmīte, uz kuras bijis rakstīts:

"Jums gribēja uzlikt sodu par stāvvietu. Ievadīju Jūsu auto nr., lai nebūtu sods. Neaizmirstiet ievadīt mašīnas numuru aparātā! Lai Jums veiksmīga diena!"

"Bijām ļoti pārsteigti, jo mēs nevis piemirsām, bet vienkārši nezinājām, ka tāds aparāts tagad stāv arī tur," stāstīja iecavniece.

Taču vēl vairāk sieviete bijusi pārsteigta par to, ka cilvēks nebija palicis vienaldzīgs un ģimenei izpalīdzējis.

"Mēs esam daudzbērnu ģimene un naudas sods mūsu ģimenes budžetā būtu "iegrauzis" jūtamu robu," portālam "Apollo" norādīja Natālija.

Iecavas iedzīvotāja apstulbusi no tik negaidīta pavērsiena un nezināja, ko darīt.

"Ar zīmīti rokās pārmetu acu skatienu pār visai auto stāvvietai, cerībā, ka cilvēks, kurš mums ir izpalīdzējis, ir vēl kaut kur tuvumā pamanāms," atminējās Natālija.

"Sapratu, ka nevienu nesaskatu un iesēdos mašīnā. Braucot mājup, es paliku ar zīmīti rokās, domāju, ka man noteikti ir kaut kā jānodod pateicības vārdi šim anonīmajam labdarim," stāstīja sieviete.

Tajā brīdī viņai prātā ienākusi doma sirsnīgo vēstījumu nofotografēt un ievietot savā sociālā tīkla "Facebook" profilā.

Ierakstā Natālija lūdza, lai viņas draugi un draugu draugi padalās ar vēstījumu ar cerību, ka labdaris atrastos.

"Kaut ko tādu darīju pirmo reizi, dzirdēju no citiem, ka "Facebook" vietnei piemītot liels spēks, tā nu es pamēģināju," stāstīja Natālija.

Jau pirmajās stundās ļoti daudzi sievietes draugi un paziņas padalījās ar viņas ierakstu. Vēl pēc pāris stundām ierakstam jau bija ļoti daudz "laiku" no nepazīstamiem cilvēkiem un ļoti daudzi dalījās.

"Ja pareizi atminos, tad jau pirmajā vakarā bija ap 500 cilvēkiem bija dalījušies ar manu ierakstu," atminējās Iecavas iedzīvotāja.

"Un brīnums notika! Tajā pašā 14. janvāra vakarā ar mani sazinājās puisis, kurš bija mums palīdzējis," sacīja Natālija.

Viņš sievietei uzrakstīja, ka nevajag pateikties, jo galvenais esot, ka ģimene nav dabūjusi naudas sodu.

"Puisim aizrakstīju, ka esmu viņam ļoti pateicīga. Ir ļoti jauki, ka ir tādi nevienaldzīgi un izpalīdzīgi cilvēki kā viņš, kaut tādu būtu vairāk." pārdomās ar portālu "Apollo" sieviete.

"Aizrakstīju, ka ļoti ticu "bumeranga" principam - ko tu dod, to tu saņem pretī," stāstīja Natālija.

Sieviete tic, ka pie šī puiša noteikti atgriezīsies viņa labie darbi.

"Par pašu stāvvietu runājot, varbūt vajag uzlikt kādu lielāku un pamanāmāku norādi, ka ir jāievada mašīnas numurs, jo mēs tiešām nezinājām, ka tas ir jāizdara," viedokli pauda Natālija.

Viņa sacīja, ka, "ja būtu zinājuši, noteikti godprātīgi prasīto būtu arī izpildījuši".

"Cik nopratu no cilvēkiem, kuri komentētāja manu ierakstu "Facebook", mēs nebijām vienīgie, kuri šādi bija "iekrituši" un kuriem paveicās mazāk, nekā mums, dabūja sodu," secināja sieviete.

""Facebook" tiešām piemīt liels spēks! Paldies visiem, kuri nepalika malā, padalījās un mana pateicība tomēr nonāca līdz adresātam," piebilda Natālija.

Adresāts ir atradies! ? Facebookam tomēr ir liels spēks, vienā dienā atrast cilvēku! Super! Liels paldies visiem, kas...

Posted by Natalija Ogurcova on Ceturtdiena, 2021. gada 14. janvāris
Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu