Ēģiptē par "nepiedienīgu" kūciņu izgatavošanu arestēta konditore

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Levi Clancy/Unsplash

Kāda sieviete Ēģiptē ir īslaicīgi aizturēta un nopratināta pēc visai "pikantu" konditorejas izstrādājumu pagatavošanas, vēsta BBC.

Kūciņas, kas tikušas dekorētas ar glazūras "apakšveļas" un "ģenitāliju" palīdzību, ir pasniegtas kādā dzimšanas dienas ballītē ekskluzīvā sporta klubā Kairā. Konditore ir aizturēta pēc tam, kad viņas kulinārais sniegums ir guvis popularitāti sociālo tīklu lietotāju vidū. 

Saldumu autore ir apcietināta, taču atbrīvota pret aptuveni 300 ASV dolāru lielu drošības naudu. Vietējie mediji ziņo, ka arī citi viesību apmeklētāji varētu saskarties ar likumsargu interesi.

Valsts reliģiskie līderi ir izteikušies, ka šāda veida konditorejas izstrādājumi islāma ticībā ir aizliegti un ir uzskatāmi par "rupju uzbrukumu sabiedrības vērtību sistēmai". Ēģiptes Sporta un jaunatnes ministrija tāpat ir uzsākusi izmeklēšanu pret sporta klubu, kurā ir noticis šis incidents.

Cilvēktiesību advokāts Negads El-Borais savā "Twitter" profilā paziņojis, ka "Ēģiptē eksistē sabiedrības daļa, kas ar valsts atbalstu vēlas iznīcināt jebkāda veida telpu personīgajām brīvībām, par ieganstu izmantojot ģimenes vērtības".

Viņš šo lietu salīdzinājis ar gadījumiem, kad sievietes Ēģiptē ir notiesātas par "morālas dabas pārkāpumiem", publicējot saturu savos sociālo tīklu profilos. 

Otrdien, 12. janvārī, tiesa Ēģiptē atcēla piespriestos divu gadu cietumsodus 20 gadus vecajai Hanīnai Hosmai un Mavadai al-Adhamai, kuras šī gada jūlijā tika aizturētas par "nepiedienīgu" fotogrāfiju publicēšanu un "ģimenes vērtību graušanu".

Pāris dienas pēc tiesas paziņojuma gan kļuvis zināms, ka prokurors ir lūdzis sievietes paturēt apcietinājumā uz izvirzījis jaunu apsūdzību par "cilvēktirdzniecības veicināšanu, ar savu darbību iedvesmojot nepilngadīgas meitenes uz līdzīga veida uzvedību".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu