Francijā sieviete trīs gadus cenšas pierādīt, ka nav mirusi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žanna Pušēna.
Žanna Pušēna. Foto: Jean-Philippe Ksiazek/Allthatsinteresting.com

Jau trīs gadus francūziete Žanna Pušēna cenšas pārliecināt valdību, ka nav mirusi, vēsta portāls "All Thats Interesting".

Francijas tiesa Žannu Pušēnu pasludināja par mirušu jau 2017. gadā. Kaut arī 58 gadus vecā sieviete ir acīmredzami pat ļoti dzīva, viņai jācenšas to pierādīt Francijas valdībai.

Pušēnas īpatnējais gadījums radās ilgā juridiskā strīdā ar bijušo darbinieci, kas ilga vairāk nekā desmit gadus. Lieta ieguva dīvainu pavērsienu 2017. gadā, kad bijušā darbiniece rūpniecības tribunālam ziņoja, ka Pušēna ir mirusi. Neilgi pēc tam Pušēna ierēdņu acīs Francijā vairs nepastāvēja.

"Tas ir traks stāsts. Es nespēju tam noticēt. Es nekad nedomāju, ka tiesnesis pasludinās kādu par mirušu bez sertifikāta," sacīja Pušēnas advokāte Silvena Kormjē, kura pārstāv Pušēnu centienos likumīgi sevi "atdzīvināt".

Juridiskais strīds starp Pušēnu un viņas bijušo darbinieci sākās pēc tam, kad 2000. gadā darbinieci atlaida no Pušēnas uzkopšanas uzņēmuma. 2004. gadā darba tribunāls lika Pušēnai samaksāt sievietei 14 000 eiro. Tomēr spriedums nekad netika izpildīts, jo tas bija vērsts pret Pušēnas uzņēmumu, nevis viņu personīgi. Darbiniece 2009. gadā mēģināja Pušēnu iesūdzēt tiesā, taču tas viņai neizdevās. 

2016. gadā, prasība tika pārsūdzēta tiesā, bet šoreiz tiesnesim acīmredzot tika paziņots, ka Pušēna ir mirusi. Tāpēc tiesa lika Pušēnas dēlam un vīram samaksāt bijušajai darbiniecei pienākošos zaudējumus.

Nākamajā gadā bijusī darbiniece apgalvoja, ka viņa sūtīja Pušēnai vēstules, uz kurām nesaņēma atbildi, un viņa sacīja rūpniecības tiesai, ka Pušēna patiešām ir mirusi.

Bez jebkādas pārbaudes Pušēnas pastāvēšana Francijas tieslietu sistēmā tika dzēsta - visi viņas oficiālie dokumenti, personas apliecība, veselības apdrošināšana un pat vadītāja apliecība. Tas padarīja nederīgus visus viņas būtiskos dokumentus.
 

"Man nav personu apliecinošu dokumentu, veselības apdrošināšanas, es nevaru pierādīt bankām, ka esmu dzīva. Es neesmu nekas," sacīja Pušēna. Atjaunot sevi kā dzīvu valdības sistēmā ir bijis grūti, jo, pēc advokāta teiktā, viņas nāve oficiāli tika nolemta likumīgā vidē.

Neskatoties uz to, sieviete ir sākusi likumīgu augšāmcelšanos tiesā. Pušēna uzskata, ka viņas bijušā darbiniece safabricēja viņas nāvi, lai viņa varētu mēģināt iegūt kompensāciju.

Bijusī darbiniece ir iebildusi pret Pušēnas apgalvojumu, sakot, ka nepatiesi pasludinātā nāve ir viņas pašas vaina. Sieviete pat apgalvoja, ka Pušēna ir izlikusies par mirušu, lai izvairītos no tiesiskā zaudējuma atlīdzināšanas, kas viņai pienākas. Pušēna noliedza šīs apsūdzības.

Pušēnas gadījums nav vienīgā viltus nāve, kas izplatījusies pēdējās laikā. 2020. gada aprīlī sieviete Paragvajā tika atzīta par mirušu pēc tam, kad viņa devās uz medicīnisko pārbaudi klīnikā. Vēlāk viņa pamodās mirušo ķermeņa somā, dodoties uz bēru namu. Pēc šokējošās kļūdainās diagnozes ārsts apgalvoja, ka viņam nav izdevies atrast viņas pulsu, tāpēc pasludināja viņu par mirušu.

Kas attiecas uz Pušēnu, viņas lieta turpinās, jo advokāte mēģina viņu likumīgi augšāmcelt. Viņas statuss saglabājas nepietiekams, kamēr viņa mēģina atgūt savu eksistenci Francijas valdībā.

"Ja es necīnīšos, neviens par mani necīnīsies. Mana vīra vecmāmiņai ir 102 gadi. Viņa ir pārdzīvojusi daudzas lietas, tostarp karu, bet viņa saka, ka nekad nav cietusi neko tik smagu kā es esmu pārdzīvojusi," sacīja Pušēna. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu