"Par lielo mirstību es tiešām biju kļūdījies!" Ārsts Pēteris Apinis atzīst, ka kļūdījies par Covid-19 vīrusu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis
Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds "Rīga TV24" raidījuma "Uz līnijas" skatītājs pa tālruni atgādināja, ka tad, kad sākās Covid-19 izplatība Latvijā, ārsts Pēteris Apinis kādā no saviem raidījumiem apgalvojis, ka Latvijā no Covid-19 nenomiršot neviens cilvēks, un skatītājs vēlējās noskaidrot, vai ārsts atzīst, ka ir kļūdījies savos uzskatos par koronavīrusu.

"Jā, to, ka tiešām no Covid-19 mirs, es nedomāju. Tā informācija, kuru saņēmu martā, lika man domāt, ka šis vīruss būs vienkāršāks un vieglāks un neskars tik daudz cilvēku grupas," norādīja Apinis.

Attiecībā par Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem, Apinis uzskata, ka lielākā bīstamība bija cilvēkus "ieslēgt iekšā".

"Nedomāju, ka cilvēki iekštelpās nesatiekas. Viņiem ir bail satikties ārā, jo viņiem ir bail. Šādā veidā vīrusa pārnese ir lielāka," norāda ārsts.

"Par lielo mirstību es tiešām biju kļūdījies, jo pavasarī šķita, ka vīruss ies mums vieglāk. Savas zināšanas balstīju uz tām, kuras es izmantoju katru dienu. Gada laikā daudz kas ir mainījies," norādīja ārsts.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu