Kā tumšas strīpiņas uz nagiem var vēstīt par nopietnu apdraudējumu veselībai?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jacqueline Day/Unsplash

Medicīnas profesionāļi brīdina - tumšas joslas uz nagiem ir ne tikai estētiskas dabas traucēklis, bet arī spēj norādīt uz nopietnām veselības problēmām, kas var apdraudēt arī dzīvību, vēsta portāls "RIA Novosti".

Augsts holesterīna līmenis bieži vien neizraisa ārējus simptomus, bet retos gadījumos to ir iespējams noteikt pēc nagu stāvokļa, vēsta portāls, atsaucoties uz Amerikas akadēmijas Dermatoloģijas asociācijas datiem.

Tumšu, joslām līdzīgu svītru parādīšanās uz nagiem var norādīt uz nopietnām veselības problēmām. Šie signāli liecina par augstu holesterīna līmeni, kas, savukārt, norāda uz cilvēka noslieci uz sirds un asinsvadu patoloģijām, atzīmēts pētījumos.

Holesterīns ir galvenais steroīds cilvēka organismā - tas piedalās hormonu ražošanā, gremošanas procesos un šūnu membrānu veidošanā. Lielākā daļa holesterīna tiek ražota organismā (aknās, tievās zarnās, virsnieru dziedzeros) un tikai ceturtā daļa, pretēji populāriem pieņēmumiem, tiek iegūta no pārtikas.

Augsts holesterīna līmenis noved pie aizsērējušiem asinsvadiem un trombu veidošanās, kas var radīt virkni nopietnu saslimšanu un pat izraisīt nāvi.

Lai normalizētu holesterīna līmeni asinīs, varat izmantot dažādas uzlējumus - šādā veidā var patērēt liepziedus, pieneņu saknes un linu sēklas. Tāpat ieteicams uzturā vairāk lietot neapstrādātus dārzeņus un augļus, ķiplokus, kanēli un kurkumu.

Ja rodas aizdomas par paaugstinātu holesterīna līmeni, galvenais ir ierobežot dzīvnieku taukus, saldumus un ceptus ēdienus, kā arī rūpēties par regulārām sportiskām aktivitātēm un atteikties no smēķēšanas un alkohola lietošanas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu