Ungārija vienojas par vakcīnas "Sputnik V" iegādi lielā daudzumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: shutterstock.com

Ungārijas valdība piektdien pavēstīja, ka tā panākusi vienošanos par Krievijā izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" iegādi lielā daudzumā, neraugoties uz to, ka Eiropas Savienības (ES) medikamentu regulators to vēl nav apstiprinājis.

"Ungārija noslēgusi vienošanos ar Krieviju par vakcīnas "Sputnik V" iegādi lielā daudzumā. Par līgumu sarunās panākta vienošanās, un vakarā tas tika parakstīts," pēc tikšanās Maskavā ar Krievijas veselības ministru video vēstījumā sociālajā tīklā "Facebook" apliecināja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sījārto.

Vienošanās noslēgta dienu pēc tam, kad Ungārija kā pirmā ES valstu vidū bija apstiprinājusi "Sputnik V" un britu farmācijas uzņēmuma "AstraZeneca" vakcīnas.

Ungārija iepriekš vairākkārt kritizējusi gauso vakcīnu apstiprināšanas procesu ES līmenī.

Atbilstoši Amsterdamā bāzētās ES Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) noteikumiem, dalībvalstu regulatori var ārkārtas situācijā piešķirt vakcīnu izmantošanai pagaidu licences.

EZA šobrīd izvērtē "AstraZeneca" vakcīnu un paziņojusi, ka lēmums par tās apstiprināšanu varētu tikt pieņemts vēl pirms nākamās nedēļas beigām.

Tiesa gan, EZA šobrīd "Sputnik V" nevērtē.

"Sputnik V" Ungārijā vēl ir jāsaņem sabiedrības veselības institūcijas galīgais apstiprinājums, līdz ar to nav zināms, kad pirmā vakcīnas deva varētu tikt injicēta.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu