Ārsti nosaukuši sešus bīstami augsta arteriālā spiediena simptomus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Marcelo Leal/Unsplash

Medicīnas profesionāļi ASV ir nosaukuši sešas pazīmes, kas var liecināt par augstu arteriālo asinspiedienu - stāvokli, kas ilgstošā laika posmā var radīt nopietnas veselības problēmas, vēsta portāls "Express".

Tiek atzīmēts, ka bieži vien paaugstināti asinsspiediena rādītāji var neuzrādīties ne fitnesa aproču mērījumos, ne retās ārstu vizītēs, tajā pašā laikā būtiski negatīvi ietekmējot ķermeni, kā arī palielinot sirds un asinsvadu slimību risku.

Pēc ekspertu domām, kritiskais rādītājs, pie kura ieteicams nekavējoties vērsties pie veselības speciālistiem, ir asinsspiediens virs 180/120. Šis stāvoklis var izraisīt šādus simptomus: sāpes krūtīs, stipras galvassāpes, nejutīgumu vai vājumu, neskaidru redzi, elpas trūkumu un grūtības runāt.

Ja cilvēkam regulāri ir paaugstināts asinsspiediens, eksperti iesaka vingrot un mainīt uztura paradumus - samazināt sāls patēriņu, ēst vairāk dārzeņu un augļu, piena produktus ar zemu tauku saturu, pākšaugus, riekstus, pilngraudu produkturs un nepiesātinātos taukus.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu