CSDD eksāmens tuvojas, bet mācīties braukt aizliegts. Topošie autovadītāji neizpratnē - ko iesākt?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: pexels.com

Jānis jau 2019. gadā sācis ceļu uz autovadītāja apliecības iegūšanu - veiksmīgi nokārtojis teorijas eksāmenus, taču šobrīd rīdzinieku māc bažas, kā veiksies ar braukšanas eksāmenu, vēstī raidījums "Bez Tabu".

"Ir pienācis braukšanas eksāmens, bet ārkārtējās situācijas dēļ instruktori nepasniedz braukšanas nodarbības. Un viss! Esmu tagad apstājies," raidījumam norāda Jānis.

Noteikumi paredz, ka trīs gadu laikā no mācību uzsākšanas dienas topošajiem autovadītājiem jāiegūst tiesības. Otra svarīgā nianse ir nokārtot CSDD braukšanu gada laikā pēc veiksmīgi ieskaitīta teorijas eksāmena. Jānim tas jāizdara līdz marta beigām, tomēr viņš ir neizpratnē – kā lai paspēj tam sagatavoties, ja autoskolas ir slēgtas?

"Man gribētos, lai CSDD nāk pretī autoskolām un pagarina manu termiņu!" raidījumā sūdzas vīrietis.

Jānis jau pusotru mēnesi nav sēdējis pie automašīnas stūres. Viņš ir pārliecināts, ka martā nebūs gatavs doties uz eksāmenu, jo nokavētais būs jāatgūst nodarbībās ar instruktoru.

Tomēr noteikumi paredz, ja kursants eksāmenu noteiktajā laikā nenoliek, atkārtoti jāpiedalās arī CSDD teorijas eksāmenā. Protams, par to arī jāmaksā, norāda "Bez Tabu".

CSDD kvalifikācijas daļas priekšnieks apstiprina, ka sakarā ar autoskolu slēgšanu daļa topošo autovadītāju lūdz noteikto eksāmena kārtošanas termiņu pagarināt.

"Mēs individuāli izskatām šos gadījumus. Ja šis lūgums – pagarināt noteikto termiņu – ir pamatots, derīguma termiņš tiek pagarināts," raidījumam atklāj CSDD kvalifikācijas daļas vadītājs Juris Teteris.

Teteris aicina Jāni atkārtoti sazināties ar kvalifikācijas nodaļu, lai pārskatītu iespējas termiņu pagarināt. Tomēr CSDD pārstāvis atklāj, ka nereti Covid-19 situāciju cilvēki cenšas arī izmantot nepamatoti.

Piemēram, lūdzot pagarināt termiņu, lai arī kursants vairāku gadu garumā nemaz nav mēģinājis tikt pie autovadītāja apliecības. Šādās situācijās CSDD termiņu nepagarina.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu