VIDEO ⟩ No kurienes pēkšņi šādi cipari? Sakaru operatora klients pēc mātes nāves saņem septiņas reizes lielāku rēķinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Jūrmalnieks Andris janvārī pēc mātes nokļūšanas slimnīcā un pēcāk nāves saņēmis no sakaru operatora septiņas reizes lielāku rēķinu, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Andris stāsta, ka 9. decembrī mātei uz ielas notika infarkts. "Māti aizveda uz "Stradiņiem" Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu. It kā sāka atveseļoties. 18. decembrī izrakstīja ārā. Nepagāja nedēļa, un 25. decembrī mamma atkal tika aizvesta uz "Stradiņiem"", stāsta Andris. 

Andris pavisam drīz saņema ziņu, ka māte ievietota slimnīcas 14. nodaļā, kur ārstējas ar Covid-19 inficētie pacienti. Andris stāsta, ka jau 6. janvārī viņam piezvanīja no Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcas, paziņojot, ka mamma ir mirusi.

"Protams, vērsos apbedīšanas birojā, visus dokumentus kārtoju caur viņiem. Saņēmu atpakaļ privātās mantas. Un pēc brīža atnāca telefona rēķins. Par telefonu, kas ir uz mana vārda, bet atradās mātes rīcībā," ziņo Andris.

Andris uzrāda iepriekšējos sakaru operatora pieslēguma rēķinus, kuros maksājuma summa nepārsniedz divus eiro. Tomēr jaunākajā rēķinā melns uz balta rakstīts, ka jāmaksā divpadsmit eiro un deviņdesmit pieci centi.

Jūrmalnieks ir neizpratnē, no kurienes pēkšņi šādi cipari.

Andris arī mēģina sazināties ar vienu no abonentiem, taču ātri vien pārtraucis sarunu, jo klausules otrā galā esot atbildējusi mistiska virtuālā sekretāre. Andris uzreiz arī satraucās, ka tik viņa telefona rēķinam netiks pieskaitīta kāda maksa par zvanu.

Andris pauž aizdomas, ka 78 gadus vecās mātes bezpalīdzīgais stāvoklis izmantots ļaunprātīgi.

Saziņa ar konkrētā telefona numura abonentu veikta pat vairākkārt. Ievadot numuru "Google" meklētājā, atklājas, ka tas satraucis ne vienu vien iedzīvotāju.

Raidījums "Bez Tabu" piezvana uz mistisko telefona numuru, lai noskaidrotu, kas tad slēpjas klausules otrā galā. Sadzirdam virtuālās sekretāres balsi, bet vēlāk noskaidrojam, kas ir numura "saimnieks".

Jautājot sakaru operatoram, kāpēc Andrim līdzšinējo divu eiro vietā pēkšņi ir jāmaksā vairāk nekā sešas reizes lielāka summa, sakaru operatora uzņēmuma pārstāve norāda, ka konkrētajam numuram esot pieslēgts tarifs "Mini".

Tas gan paredzēts abonentiem, kuri biežāk saņem zvanus, nevis paši iniciē sarunas, jo par katru sarunas minūti, ja zvanu veic abonents pats, ir jāmaksā 0,12 eiro.

 Lai izvairītos no šādas situācijas pēc rēķina saņemšanas kā Andra gadījumā, ir ļoti rūpīgi jāizvērtē izvēlētais tarifs, tā noteikumi un arī sarunu ieradumi.

Video: raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu