Krievijas tradicionālo vērtību palātas priekšsēdētājs: "Bērniem vajadzētu izsniegt īpaša veida SIM kartes" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Andrey Metelev/Unsplash

Krievijas Federācijas Sabiedriskās palātas demogrāfijas, ģimeņu aizsardzības, bērnu un tradicionālo ģimenes vērtību jautājumu komisijas priekšsēdētājs Sergejs Ribaļčenko ir ierosinājis padarīt obligātu nepilngadīgo vecuma identifikāciju sociālajos tīklos, kā arī ieviest īpašas SIM kartes bērniem.

"Ir nepieciešama bērnu vecuma noteikšana sociālajos tīklos. Pašlaik tā ir brīvprātīga izvēle un likumos neeksistē saistošs lēmums, kas noteiktu, ka sociālo platformu īpašniekiem ir jāpārliecinās par lietotāju īsto vecumu," stāsta Ribaļčenko.

"Mēs redzam, ka pieaugušajiem paredzēts saturs tiek izplatīts arī starp bērniem un tādēļ uzskatām, ka mūsu pieprasījums ir pamatots un nepieciešams. Mēs, Krievijas vecāku sabiedrība, pieprasām lielāku kontroli pār savu bērnu gaitām," stāstījis Krievijas Federācijas Sabiedriskās palātas demogrāfijas, ģimeņu aizsardzības, bērnu un tradicionālo ģimenes vērtību jautājumu komisijas priekšsēdētājs.

Ierēdnis tāpat aktualizējis arī jautājumu par īpašu SIM karšu nepieciešamību bērniem.

"Es uzskatu, ka tas ir nepieciešams - mums vajadzētu atgriezties pie šī jautājuma. Tās var nebūt obligātas, bet brīvprātīgas. Ar šāda instrumenta palīdzību vecākiem būtu lielāka kontrole pār to, kā viņu bērni pavada savu laiku.

Es tāpat domāju, ka mums ir pārmērīgi liberāla likumdošana attiecībā uz bērnu finansiālajām iespējām. Vairāk nekā 40% mūsu valsts bērnu, kuri vecāki par 14 gadiem, ir bankas konti," sacījis Ribaļčenko.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu