Jau šonedēļ atsākas attālinātās mācību stundas televīzijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gadskārtējās mežsaimniecības, lauksaimniecības un dārza izstādes "Mežs un koks", ''Riga agro" un "Dārzs. Flora", kuras apvieno nosaukums "Nature Expo 2016", Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Ilustratīvs attēls.
Gadskārtējās mežsaimniecības, lauksaimniecības un dārza izstādes "Mežs un koks", ''Riga agro" un "Dārzs. Flora", kuras apvieno nosaukums "Nature Expo 2016", Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau šo piektdien kanālā ReTV sāksies attālināto mācību projekta "Tava klase" jaunā sezona, mācību saturu nodrošinot 1., 4., 7. un 10. klasei. "Nestandarta situācija, kurā jāmeklē nestandarta risinājumi," tā projekta jauno sezonu raksturo izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Projekts "Tava klase" tika radīts 2020. gada pavasarī, valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, reaģējot uz vajadzību atbalstīt skolu attālinātās mācības. Mācību procesam izveidotos materiālus izmantoja vairāk nekā 70 pasaules valstīs, un Latvijā radītais izglītojošais kanāls tika iekļauts Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), kā arī UNESCO pasaules labāko risinājumu vidū izglītības nodrošināšanai Covid-19 pandēmijas laikā.

"Vēl pagājušā gada janvārī neviens no mums nespēja iedomāties, ka tik ikdienišķas lietas, kā iet uz skolu, iziet pastaigā ar saviem draugiem, aiziet uz kino, uz kafejnīcu, vai vienkārši pasportot, pēkšņi var kļūt par bīstamu nodarbi mūsu veselībai. Šī ir nestandarta situācija, kurā jāmeklē nestandarta risinājumi," saka ministre.

Šuplinska atgādina, ka pirmās sezonas "Tava klase" vairāk tika orientēta uz klases prototipa atkārtošanu: "Tā kā bijām pieraduši dzīvot klasē, tā mēģinājām to darīt arī "Tava klase" marta-maija sezonā. Savukārt šobrīd mēs esam auguši, mums ir vairojusies pieredze, ir paplašinājies arī sadarbības partneru loks, un tāpēc "Tava klase" orientējas uz 1., 4., 7. un 10. klasi. Galvenokārt tāpēc, ka šajās klasēs startē kompetenču pieeja."

Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš (JKP) aicina izmantot projekta piedāvātās priekšrocības. "Bērni, uztveriet šo kā iespēju – iespēju mācīties, saprast, kā organizēt savu dienu, kā pašvadīti mācīties un attīstīt sevi un savas digitālās prasmes. Vecāki un skolotāji - saprotiet, ka jums ir jāmācās kopā ar bērniem, mums visiem ir jāstrādā kopā. Mums jāsaprot, ka mūsdienu pasaule pieprasa citu dzīves ritmu."

Lai atbalstītu skolotājus, skolēnus un vecākus attālināto mācību procesā, sākot ar 29. janvāri, divas reizes nedēļā - pirmdienās un piektdienās, no plkst. 8.30 līdz 15.00 - "Tava klase" mācību stundas būs redzamas divos televīzijas kanālos: ReTV un Rīga TV24.

Mācību video filmēšana notiek Valsts izglītības satura centra īstenotā ESF projekta "Kompetenču pieeja mācību saturā" (Skola2030) ietvaros.

Filmēšanas laikā tiek ievēroti visi valstī noteiktie drošība pasākumi un, lai būtu vieglāk uztverama un skaidrāk saprotama informācija, skolotāji video materiālos būs redzami bez sejas maskām.

29. janvāra stundu saraksts kanālā ReTV:

08.30 – Dienas ievads. Tava klase

08.40 – Latviešu valoda 1.klasei

08.50 – Latviešu valoda 4.klasei

09.10 – Sociālās zinības 7.klasei

09.30 – Matemātika vidusskolai

09.50 – Matemātika 1.klasei

10.10 – Kustību pauze kopā ar Dināru – visiem

10.30 – Matemātika 4.klasei

10.50 – Latviešu valoda 7.klasei

11.10 – Fizika vidusskolai

11.30 – Dizains un tehnoloģijas 1.klasei

11.50 – Angļu valoda 4.klasei

12.10 – Literatūra 7.klasei

12.30 – Latviešu valoda vidusskolai

12.50 – Kustību pauze kopā ar Dināru – visiem

13.10 – Ķīmija vidusskolai

13.30 – Latvijas un pasaules vēsture 7.klasei

13.40 – Krievu valoda 4.klasei

14.00 – Krievu valoda vidusskolai

14.20 – Dabaszinības 4.klasei

14.40 – Dziedāšana – visiem

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu